2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Hollik István: Küldjék fizetés nélküli szabadságra Timmermanst!

Hír TV

2019. február 6., szerda 20:11, frissítve: csütörtök 07:37

A magyar kormány levélben szólította fel Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, hogy hozzák vissza azt az egy évvel ezelőtt még érvényben lévő szabályt, ami alapján Frans Timmerman számára összeférhetetlen lenne betölteni az EP alenöki tisztségét és indulni az EP-kampányban – mondta Hollik István kormányszóvivő szerda este a Magyarország élőben című műsorban.

„Az Európai Bizottság a szerződések őre, de a szerződések őre úgy tud lenni, ha objektív és a pártoktól függetlenül végzi a munkáját” – nyilatkozta a Hír TV-nek a kormányszóvivő. Hozzátette, hogy nem másról van szó, mint a bevándorláspártiak „összekacsintásáról” és együttműködéséről, hiszen Juncker már megváltoztatta az egy évvel ezelőtti szabályt, hogy Timmermans indulhasson az EP-kampányban.

Tekintsék meg a teljes beszélgetést:

„A január 30-i bevándorláspárti kampányesemény mutatta a legjobban, hogy miről van szó, hiszen Timmermanns átlépte a határt, nem a bizottság tagjaként, hanem a bevándorláspártiak csúcsjelöltjeként szólalt meg” – mondta Hollik, aki biztos benne, hogy a bevándorláspártiak ebben a tekintetben is össze fognak zárni, és Timmermans esetében nem fogják érvényesíteni a szabályt.