2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Hollik István: Felháborító, hogy Brüsszel sikerként beszél a migránskártyákról

Felháborítónak nevezte Hollik István kormányszóvivő szerdán Budapesten, hogy Brüsszel sikeres programként beszél a migránskártyákról.

  • Hollik István: Felháborító, hogy Brüsszel sikerként beszél a migránskártyákról

A kormányszóvivő felidézte: az Európai Bizottság szóvivője kedden egy kérdésre azt válaszolta, hogy nagyon sikeres a migránskártya program.

Hollik István felháborítónak nevezte, hogy Brüsszel sikerről, sikeres programról beszél, miközben terroristákat pénzelnek.

A Magyarországon fogva tartott Hassan F. terroristavezér is ilyen migránskártyán keresztül jutott pénzhez. Ha ő kaphatott ilyet, simán hozzájuthatott más terrorista is - jegyezte meg Hollik István.

Rámutatott: az Európai Bizottság mind a mai napig nem adott megnyugtató választ, hogy kik használják ezt a kártyát, hány terroristát szűrtek már ki az ellenőrzéseken, és a kártyahasználókat, azok személyazonosságát hogyan ellenőrzik. Ahelyett, hogy arról beszélnek, a migránskártya milyen sikeres, valóban válaszolni kellene azokra a kérdésekre, hogy a migránskártyák tulajdonosait és az egész programot milyen módon ellenőrzik. A magyar kormány továbbra is várja a válaszokat - jelentette ki Hollik István.

Kérdésre azt mondta: a bizottság akkor járt volna el helyesen, ha akkor amikor a bevándorlási krízis elkezdődött, a tagállamokat megkérdezi a migránskártya program finanszírozásáról, arról, hogy ezt ilyen formán szeretnék-e. Ez nemcsak nem történt meg, hanem a bizottság azt a tényt, hogy az unió negyven milliárd forintot fordított erre a programra, eltitkolta a tagállamok elől és ez véletlenül derült ki. Látszik, hogy a bevándorláspárti vezetésnek szándékában sem áll ezt a programot megszüntetni - jegyezte meg a kormányszóvivő, aki hangsúlyozta: azért is fontos, hogy egy bevándorlást ellenző vezető kerüljön a bizottság élére, hogy az ilyen és ehhez hasonló programokat le tudja állítani.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!