2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Hollik István: Brüsszelből finanszírozzák a baloldal kampányát

Brüsszel felrúgta a megállapodást: a Magyarországnak járó támogatásokat nem fizeti ki, de a baloldalt támogatja - erről beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Hollik István hangsúlyozta: a kormányellenes Soros-hálózathoz köthető szervezetek finanszírozását az Európai Bizottság veszi át, ezzel Brüsszel beavatkozik a magyar belpolitikába.

  • Hollik István: Brüsszelből finanszírozzák a baloldal kampányát

Brüsszel az uniós kasszából finanszírozza a Soros Györgyhöz köthető szervezeteket - erről beszélt a kormánypártok kommunikációs igazgatója vasárnap a Kossuth Rádióban. Hollik István emlékeztetett, az Európai bizottság a magyar kormányt támadó álcivileknek egy négymilliárdos keretből félmilliárd forintot már el is juttatott.

"A Soros-hálózatnak továbbra is szándéka beavatkozni a magyar és a kelet-európai politikába, hiszen ezt mondták, hogy aktívak kívánnak maradni Kelet-Európában."

A legfelháborítóbb az egészben, hogy amíg Brüsszel visszaélve a hatalmával nem fizeti ki például a tanárok béremeléséhez szükséges forrásokat, addig a baloldalra jut pénz - szögezte le Hollik István. Emlékeztetett: ez a pénz jár hazánknak, mivel az Európai Unióba való belépésünkkor megállapodtunk a közösséggel. A tőkeerős vállalatok magyar piacra belépéséért cserébe az Unió forrásokkal segíti az ország fejlődését.

Már több a kormányt és kormánypárti vezetésű önkormányzatot támadó baloldali portál, így például a Debrecíner is kapott forrást - hangsúlyozta a politikus, de a keretből még mindig van három és fél milliárd forint. Az várható, hogy ilyen módon fogja támogatni Brüsszel a baloldal kampányát - tette hozzá Hollik István.

 

Borítókép: Al Jazeera

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem fog csatlakozni semmilyen kísérlethez, aktivitáshoz, amellyel bojkottálni akarják a magyar elnökséget - mondta Peter Pellegrini szlovák államfő Sulyok Tamás köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

A kétoldalú párbeszédet nem csak fent kell tartani, de erősíteni is kell ahhoz, hogy Magyarország és Szlovákia regionális és európai szinten is még inkább szolgálni tudja saját nemzeti és egyben a két ország stratégiai partnerségből fakadó érdekeit - mondta Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön a Peter Pellegrini szlovák államfővel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!