2020. november 24.,
kedd, Emma napja

Hollik István: Álhírt terjeszt az ellenzék az Orbán-Merkel találkozóról

2019. augusztus 21., szerda 20:28

Álhírt terjeszt az ellenzék az Orbán-Merkel találkozóról, miszerint mégsem a magyar eredményeket méltatta a kancellár, hanem a német ipari befektetésekről beszélt.

A Páneurópai Piknik 30. évfordulójának megemlékezésén Angela Merkel azt mondta, Magyarország jól használja fel az uniós pénzeket. Ezzel kapcsolatban Hollik István kormányszóvivő kijelentette, a kancellár bizonyára megnézte a számadatokat és ebből csak erre a következtetésre lehetett jutni.

"Azt láthatjuk, hogy az uniós pénzek jól hasznosulnak és hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez. A magyar gazdaság pedig legalább 2%-kal, általában még azt meghaladó módon növekszik jobban, mint az Európai Unió átlaga. Ha Németországot és Magyarországot hasonlítjuk össze ott az látszik, hogy egyre inkább nyílik ez az olló, hiszen a német gazdaság lassul, a magyar gazdaságba ez még nem gyűrűzött be."

A műsorban szó volt arról is, hogy álhírt terjeszt az ellenzék az Orbán-Merkel találkozóról, miszerint mégsem a magyar eredményeket méltatta a kancellár, hanem a német ipari befektetésekről beszélt. Ezzel kapcsolatban a politikus a következőket mondta:  

Régóta lehet azt látni, hogy az alapvető vízió nélküli ellenzék minden egyes esetben a napi pártpolitikai érdekeinek rendeli alá ezeket a találkozókat, illetve ezek kommentárjait.  Nem is akarják tudomásul venni, hogy egyébként a német-magyar kapcsolatok, amelyek szóba kerültek a megemlékezésen milyen irányt vesznek. Azt látom, hogy az ellenzék nem is akarja megérteni ezt az összefüggést, nekik egy a lényeg, hogy a hatalomért és pénzért mindent megtegyenek. Ehhez pedig az kell, hogy a kormányt támadják. A politikus szerint ebben az esetben sem kell az ellenzéket komolyan venni.

Hollik István hangsúlyozta, az ellenzéknek már régi stratégiája, hogy a Magyar Kormányt külföldön támadja, például Brüsszelben.

"Ez egy unikális jelenség, mert más tagállam esetében ilyet nem lehet tapasztalni, hogy a saját országát támadják az Európai Parlamentben. Sajnos a magyar ellenzék idáig jutott. Mi örülnénk neki, ha legalább azt a nagyon fontos választóvonalat soha nem lépnék át, hogy a saját hazájuk ellen nem tevékenykednének. Lényegesen fontosabb azonban az ellenzéki kommentárokál az, hogy alapvetően a német-magyar kapcsolatok ugyanakkor sikeresek."

Hír TV 

x
Rendkívüli hír