2021. június 25.,
péntek, Vilmos napja

Hollik István: A hazai egészségügyi intézkedések megfelelőek

Hír TV

2020. április 20., hétfő 14:05

Hollik István a KDNP képviselője napirend előtti felszólalásban reagált a párbeszédes Szabó Tímea és az LMP-s Keresztes László Lóránt felszólalására.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője Szabó Tímea LMP-s és Keresztes László Lóránt felszólalására reagált. Azt mondta, hogy ma Magyarországon van elég védőfelszerelés. Szerinte ezt meg kell köszönni, hiszen nem egyértelmű. Egy mai hír szerint Angliában például kezdenek kifogyni a védőfelszerelésekből, ebből az következik, hogy nem természetes, hogy minden országban minden védőeszköz rendelkezésre áll. A képviselő ezért köszönetet mondott a külügy dolgozóinak. Hollik István felszólította az ellenzéki képviselőket, hogy ha az egészségügyi intézkedéseket bírálják, akkor ne hagyják figyelmen kívül az igazságot. Felhívta a figyelmüket arra, hogy olvassák el az Egészségügyi Világszervezet budapesti irodavezetőjének a mai interjúját, ami a kormánypártisággal nem vádolható Klubrádiónak a honlapján jelent meg. Az irodavezető azt állítja, hogy Magyarország elég tesztet csinál és a hazai egészségügyi intézkedések megfelelőek. A képviselő szerint, amikor az ellenzék a kormány egészségügyi és járvánnyal szembeni intézkedéseit kritizálja, akkor valójában nem a kormányt, hanem azokat a szakembereket támadja, akik véleményének a segítségével a kormány meghozza a döntéseket.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője szerint a koronavírus ellen folytatott harcban nem áll jól Magyarország. Szerinte nálunk a legmagasabb a halálozási ráta az egész világon. Szabó Tímea szerint nem lehet tudni, hogy a beszerzett maszkok hova kerülnek.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője először megköszönte mindenkinek a munkáját, aki a koronavírus elleni harcban részt vesz. Azzal folytatta, hogy véleménye szerint ebben a helyzetben más kormánytagok is meg kellene jelenniük az Országgyűlésben. Ezután kitért arra, hogy szerinte az eszközbeszerzéssel probléma van. Mint mondta, annak örül, hogy a határon túli magyaroknak sikerült juttatni eszközöket, de szerinte gond akad a határon belüli elosztással.

Hír TV