2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Hol vannak a petíciók, a leragasztott szájak, a festett monoklis képviselők?

A színházak államosítása arról szól, hogy Orbán Viktor végleg be akarja magát betonozni a hatalomba – állította Szabó Tímea hétfőn a parlamentben napirend előtt. A Párbeszéd frakcióvezetője szerint a kormányfő bosszút áll mindenkin, aki ellenáll a totális diktatúrát vizionáló ámokfutásnak. Válaszában Rétvári Bence a durva kettős mércére hívta fel a figyelmet a Gothár-üggyel összefüggésben.

  • Hol vannak a petíciók, a leragasztott szájak, a festett monoklis képviselők?

 

Szerdán döntenek a kulturális törvénycsomagról. Az erről szóló javaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn reggel nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Ha nincs megegyezés a főpolgármester és a miniszter között, akkor az új kulturális törvény elfogadása után megbénulhatnak a színházak - mondta napirend előtti felszólalásában a párbeszéd társelnöke. Szabó Tímea szerint álságos, hogy a kormány tagjai felháborodtak a Katona József színház ügyén, hiszen az Újszínházban is hasonló eset látott napvilágot.

Hozzátette: szerinte a kulturális törvényjavaslatnak semmi köze a Katona Színházhoz, hanem a kormány így akarja rátenni a kezét az ágazatra.

Szabó Tímea ezúttal sem nélkülözve a sértő jelzőket feltette a kérdést: ha a budapesti és a vidéki színházakba a tökkelütött haverjaikat teszik, akkor ki fog színházba járni? Szerinte a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színházat már sikerült is szétverni.

Az ellenzéki politikus folytatva a sértegetést kijelentette, van néhány százezer ember ebben az országban, aki nem Mészáros Lőrinc eltitkolt verseit, vagy Németh Szilárd megzenésített pacal receptjeit szeretnék a színházban hallgatni.

Szabó Tímea 2017-ben még leragasztott szájjal tiltakozott a szexuális zaklatáson ellen, de most egy szót sem szól arról, ami a Katona József Színházban történt

– hívta fel rá a figyelmet Rétvári Bence.

Az államtitkár szerint két éve nagyon hangos volt Szabó Tímea, de most a Gothár-ügyben megfutamodott az újságírói kérdések elől.

Rétvári Bence a durva kettős mércére hívta fel a balliberális képviselők figyelmét a Gothár-üggyel összefüggésben.

A Marton László-ügyben Szabó Tímea petíciókat írt, mécseseket gyújtott, szájakat ragasztott be

– emelte ki, aki szerint úgy tűnik, a Gothár-ügyben elfogyott a bátorság.

Az államtitkár leszögezte:

a kormány nem fogja elvenni a támogatásokat a kultúra területén, sőt, növelni is fogják azokat.

Szabó Tímea és Rétvári Bence felszólalása:

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!