2021. június 25.,
péntek, Vilmos napja

Hol vannak a petíciók, a leragasztott szájak, a festett monoklis képviselők?

Hír TV

2019. december 9., hétfő 11:28

A színházak államosítása arról szól, hogy Orbán Viktor végleg be akarja magát betonozni a hatalomba – állította Szabó Tímea hétfőn a parlamentben napirend előtt. A Párbeszéd frakcióvezetője szerint a kormányfő bosszút áll mindenkin, aki ellenáll a totális diktatúrát vizionáló ámokfutásnak. Válaszában Rétvári Bence a durva kettős mércére hívta fel a figyelmet a Gothár-üggyel összefüggésben.

 

Szerdán döntenek a kulturális törvénycsomagról. Az erről szóló javaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn reggel nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Ha nincs megegyezés a főpolgármester és a miniszter között, akkor az új kulturális törvény elfogadása után megbénulhatnak a színházak - mondta napirend előtti felszólalásában a párbeszéd társelnöke. Szabó Tímea szerint álságos, hogy a kormány tagjai felháborodtak a Katona József színház ügyén, hiszen az Újszínházban is hasonló eset látott napvilágot.

Hozzátette: szerinte a kulturális törvényjavaslatnak semmi köze a Katona Színházhoz, hanem a kormány így akarja rátenni a kezét az ágazatra.

Szabó Tímea ezúttal sem nélkülözve a sértő jelzőket feltette a kérdést: ha a budapesti és a vidéki színházakba a tökkelütött haverjaikat teszik, akkor ki fog színházba járni? Szerinte a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színházat már sikerült is szétverni.

Az ellenzéki politikus folytatva a sértegetést kijelentette, van néhány százezer ember ebben az országban, aki nem Mészáros Lőrinc eltitkolt verseit, vagy Németh Szilárd megzenésített pacal receptjeit szeretnék a színházban hallgatni.

Szabó Tímea 2017-ben még leragasztott szájjal tiltakozott a szexuális zaklatáson ellen, de most egy szót sem szól arról, ami a Katona József Színházban történt

– hívta fel rá a figyelmet Rétvári Bence.

Az államtitkár szerint két éve nagyon hangos volt Szabó Tímea, de most a Gothár-ügyben megfutamodott az újságírói kérdések elől.

Rétvári Bence a durva kettős mércére hívta fel a balliberális képviselők figyelmét a Gothár-üggyel összefüggésben.

A Marton László-ügyben Szabó Tímea petíciókat írt, mécseseket gyújtott, szájakat ragasztott be

– emelte ki, aki szerint úgy tűnik, a Gothár-ügyben elfogyott a bátorság.

Az államtitkár leszögezte:

a kormány nem fogja elvenni a támogatásokat a kultúra területén, sőt, növelni is fogják azokat.

Szabó Tímea és Rétvári Bence felszólalása:

Hír TV