2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Hivatalosan is bepanaszolták Pressmant

A bejelentő szerint nem engedhető meg, hogy egy külföldről támogatott médiapolip befolyása miatt destabilizáció következzen be – írja a Magyar Nemzet.

  • Hivatalosan is bepanaszolták Pressmant

„Magyarország nem következmények nélküli ország” – szögezte le Tényi István, aki David Pressman budapesti amerikai nagykövet káros közéleti szereplése miatt közérdekű bejelentést tett a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak. Tényi hangsúlyozta: a nemzet biztonsága mindannyiunk alapvető érdeke, ez átível kormányzati ciklusokon, és a napi politika felett áll.

„Ki kell állni Magyarország nemzeti érdekei mellett, és nem engedhetjük meg, hogy egy külföldről támogatott médiapolip befolyása miatt destabilizáció következzen be” – jelentette ki Tényi István a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak címzett közérdekű bejelentésében.

A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumban – az 1961. évi bécsi egyezmény 9. cikke alapján – az Amerikai Egyesült Államok értesítését kéri David Pressman budapesti amerikai nagykövet káros tevékenysége miatt.

Mint ismeretes Pressman legutóbb a Financial Times brit gazdasági lapnak adott interjújában vádolta azzal Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy képzeletbeli külpolitikát folytat. Válaszaiban továbbá az olyan kifejezéseket sem vetette meg, mint az elképzelt megszállók vagy a fantáziált hungarofóbia.  Tényi szerint a cikk tartalmában fellelhető, hogy 

az Egyesült Államoknak vannak eszközei Orbán Viktor befolyásolására. 

Emlékeztetett a Mérték Médiaelemző Műhely honlapján megtalálható dokumentumra, amelyből kiderül, mely médiumok és mekkora támogatási összeget nyertek az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által tavaly ősszel kiírt sajtófinanszírozási pályázaton. Az összesen 26 érvényes pályázat közül most 15 jutott támogatáshoz, amire összesen több mint 115 millió, egészen pontosan 115 608 880 forintot fordítanak.

A sikeres pályázók között megtalálható többek között a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt., valamint a Telex.hu-t működtető Van Másik Zrt. is, de nagyobb összegű támogatást kapott a Magyar Hang, a Klubrádió és az Átlátszó is.

Példa nélküli, hogy a világ egyik vezető hatalma, amely jelen pillanatban erőteljes kulturális, gazdasági és politikai expanziót folytat, százmilliós összeget adományoz a baloldali-liberális, a magyar nemzeti értékrenddel és érdekekkel teljesen szembemenő lapoknak

– hangsúlyozta Tényi, majd megjegyezte: mindezt hálózatépítés és a magyar nyilvánosság aktív befolyásolásának céljából.

A bejelentő szavai szerint sürgősen véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az Amerikai Egyesült Államok felhatalmazva érzi magát arra, miszerint más országokat, sőt egy állítólag szövetséges országot mint Magyarország érzékenyítsen, demokráciára tanítson. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!