2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

„Hiteltelenné váltak a szocialisták Paks ügyében”

Józsa István milliárdos üzletének leleplezése után hiteltelenné váltak a szocialisták Paks ügyében – legalábbis a Fidesz frakcióvezetője szerint. Rogán Antal azt mondta: elzárták a pénzcsapot, és választási kampány van, emiatt támadja a baloldal az atomerőmű bővítését. A parlamentben ma tárgyalták az orosz állammal való együttműködési egyezményt, a baloldal népszavazást sürget az ügyben, a Jobbik alelnöke szerint viszont hisztériakeltés zajlik a beruházás körül.

Józsa Istvánról hétfőn derült ki, hogy korábbi cége – 2000 és 2010 között – 6,6 milliárd forint értékben kapott megrendeléseket a paksi atomerőműtől. Rogán Antal szerint ezekről a szerződésekről kormányfőként Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is tudott. A kormánypárt frakcióvezetője arra emlékeztetett, hogy 2010-ig a szocialisták lelkes hívei voltak az atomerőmű bővítésének, Bajnaiék már 2020-ra megépítették volna az új blokkokat. Ma ennek az ellenkezőjét hirdetik. Rogán szerint a szocialisták pálfordulásának két oka van.

„Az egyik magyarázata az, hogy választási kampány van, és ezért valamibe bele kell kapaszkodni, a másik magyarázata pedig az, hogy vezető szocialista politikusok 2010-ig húztak anyagi hasznot a paksi atomerőmű működéséből, ezek a csapok azonban 2010-ben elzárultak” – fejtette ki Rogán Antal.

A nyilvánosságra került WikiLeaks-táviratokból is kiderült, hogy a szocialisták orosz technológiával fejlesztették volna Paksot – hangsúlyozta a frakcióvezető. Most viszont népszavazást akarnak. Józsa Istvánhoz hasonlóan a Párbeszéd Magyarországért társelnöke is módosító indítványt nyújtott be az ügyben, a bizottsági ülésen azonban leszavazták.

„Ez káros. Magyarországot eladósítja, az államadósságot jelentős mértékben megnöveli, emelni fogja az energiaárakat, emelni fogja a családok rezsijét, elkötelezi Magyarországot Oroszország mellett és kiszolgál, pénzügyi és energetikai kiszolgáltatottságba taszít" – sorolta Jávor Benedek.

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke szerint választási kampány van és a baloldal hisztériakeltésre használja a paksi erőmű bővítését. Pártja kedden határozati javaslatot nyújtott be, amelyben azt kezdeményezik, hogy a következő parlamenti ciklusokban az Országgyűlés eseti bizottságot hozzon létre a beruházás folyamatos ellenőrzésére

Józsa védi magát

2010-ig nem azért kapott megbízást a paksi erőműtől, mert szocialista politikus, mindig szigorú versenyben győzött a cége – ezt mondta Józsa István az Atv.hu hírportálnak. A szocialista politikus azt állítja: az érintett céggel kapcsolatos bevételeit feltüntette a vagyonnyilatkozatában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!