2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Hírzárlat van az MSZP-ben Mesterházy Attila fegyelmi vizsgálatának ügyében

Hírzárlat van az MSZP-n belül Mesterházy Attila fegyelmi vizsgálatának ügyében. A szocialista képviselők közül többen is azt nyilatkozták híradónknak, hogy ameddig nem dönt az ügyben az etikai bizottság addig nem kívánnak reagálni. A korábbi MSZP elnök ellen a párt Tolna megyei alelnöke Kurtyán Ferenc tett bejelentést a fegyelmi bizottságnál.

  • Hírzárlat van az MSZP-ben Mesterházy Attila fegyelmi vizsgálatának ügyében

A botrány kirobbanása óta az érintettektől és több MSZP-s képviselőtől is próbáltuk kideríteni, hogy kinek állhat érdekében, hogy Mesterházy Attilát kizárják a pártból, de senki nem kívánt válaszolni. A korábbi szocialista elnököt Kurtyán Ferenc a párt Tolna megyei alelnöke vádolja azzal, hogy videót készített a februári választmányi ülésről, és azt kiszivárogtatta a sajtónak és a kormánypártoknak. Mestreházy Attila ezt azóta, már több ízben is cáfolta, de az MSZP elnöke azonnali vizsgálatot rendelt el és összehívták a fegyelmi bizottságot is. A szocialisták elnökségi tagja szerint a párton belül minden tökéletesen működik.

A Magyar szocialista párt elnöksége egységes abban, hogy minél jobb eredményt kell elérni az uniós választásokon, le kell váltani az Orbán kormányt és menni kell előre és olyan programot kell adni az embereknek és olyan lehetőséget kell biztosítani, hogy ebben az országban a fiatalok ne elmenjenek, hanem hazajöjjenek– mondta Bihal Dávid az MSZP elnökségi tagja. 

Az LMP-n belül a választásokat követően a párt több képviselőjét, például Ungár Pétert is, megbüntették és eltiltották attól, hogy tisztséget viselhessenek. A zöld párt országgyűlési képviselője sem kívánta kommentálni az ügyet, de felajánlotta, hogy szívesen segít az MSZP-nek.

Én azt tudom a szocialista kollégáknak ajánlani, hogy én mint a párton belüli etikai ügyekben az egyik legnagyobb magyar szakértő számla ellenében tudok nekik tanácsokat adni arról, hogy kell párton belül etikai vagy fegyelmi ügyeket lefolytatni– mondta az ügy kapcsán Ungár Péter sz LMP országgyűlési képviselője. A Mesterházy Attila ellen felhozott vádakat március 5-én kedden tárgyalja meg az MSZP fegyelmi bizottsága.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!