2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Hidvéghi Balázs: minden irányból erőltetik az elképzeléseiket

A magyar törvényeknek megfelelően került szabadlábra Ahmed H., de senki sem akarja befogadni – mondta Hidvéghi Balázs a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette: azok, akik oly hangosan álltak ki mellette, azok számára most itt az idő, hogy befogadják. Hidvéghi Balázs írt személyesen levelet annak a 26 képviselőnek, akik a Soros György támogatta Amnesty International szervezésében szervezett akciók keretében táblákat tartva demonstráltak Ahmed H. szabadságáért.

  • Hidvéghi Balázs: minden irányból erőltetik az elképzeléseiket

„Ha ki lehet állni egy országot gyalázni, ha beleírathatják Ahmed H. nevét a Sargentini-jelentésbe, akkor most helyezzék nyomás alá saját kormányaikat, akár a francia vagy a portugál kormányt, hogy adjanak neki menedékjogot, de úgy tűnik nem tolonganak ezért az elítélt bűnözőért” – mondta Hidvéghi Balázs. Ezek a szocialista, zöldpárti, kommunista képviselők most, hogy megtehetnék már koránt sem olyan aktívak egykori védelmezettjük sorsát illetően. Érdekes látni, hogy milyen csöndben vannak azok, akik megmozdultak a per folyamán és azt követően úgy, hogy ráadásul egy volt szocialista igazságügyminiszter védte őt. Most láthatjuk, láthattuk ki hol áll – jegyezte meg Hidvéghi Balázs.  

Nem lehet csak úgy átadni valakinek, olyan ember, akit nem akarnak befogadni – mondta Hidvéghi Balázs. A magyar hatóságok álláspontja szerint Ahmed H. nem maradhat Magyarországon, mivel veszélyt jelent a magyarok biztonságára: ehhez azonban az kell, hogy valamelyik ország be is fogadja. Mivel Cipruson van háza, ezért az a legkézenfekvőbb, ha Ciprusra toloncolják, de Ciprus sem mutat nyitottságot Ahmed H. befogadására– mondta Hidvéghi Balázs.

A szerdai, Európai Parlamentben (EP) tartott Magyarországról szóló ülésről Hidvéghi Balázs azt mondta: egyértelműen kampányeseményről van szó. Kovács Zoltán, államtitkár szerint elfoglalták az európai intézményeket a bevándorláspárti erők, és ezzel Hidvéghi Balázs is egyetért. „Az a tény, hogy a szocialisták csúcsjelöltje kivételesen közel áll Soros Györgyhöz, és szorosan követi az amerikai milliárdos elképzeléseit, találkozik vele, egyértelművé teszi a helyzetet” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Összesen mintegy 570 milliárd forintnak megfelelő összeggel emelik meg a valószínűsíthetően főleg bevándorlás és Soros-párti civilszervezetek európai uniós támogatását, megháromszorozva a korábbi összeget, valamint jogállamisági kritériumokhoz kötnék a támogatásokat – emlékeztetett Hidvéghi Balázs. Minden irányból erőltetik az elképzeléseiket– véli a Fidesz politikusa.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!