2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

A moszkvai fogoly - Bethlen István

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Hidvéghi Balázs: A Kehi-jelentésben visszaélésre utaló nyomok találhatók + videó

Pénzkiszivattyúzási műveletnek tűnik az egész ügy – ezt mondta a hídpénzbotrányról Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke. Hidvéghi Balázs kijelentette: a Kehi-jelentésben olyan visszaélésre utaló nyomok találhatók, amikre választ kell adnia Budapest baloldali vezetésének.

  • Hidvéghi Balázs: A Kehi-jelentésben visszaélésre utaló nyomok találhatók + videó

Az elmúlt évtizedek legnagyobb baloldali korrupciós botránya bontakozik ki a fővárosban – írja a Mandiner. A lap szerint Karácsony Gergely és szövetségesei úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna.

Felszólítom a törvény nevében! Felemelt kézzel, fegyvertelenül jöjjön le! – így csapott le tavaly a NAV a több száz milliós számlagyár működtetésével gyanúsított Vig Mórra, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvérére.

A XVI. kerület kormánypárti polgármestere néhány napja arról beszélt, hogy Víg Mór mellett megjelent egy másik ügyvéd neve is. Kovács Péter kiemelte: Hegedűs Dániel szintén hatalmas készpénzösszegeket vehetett fel az A-Híd Zrt. által, a Sunstrike Hungary Kft. számlájára utalt pénzekből. Az ügyben pedig már a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is jelentést készített.

Tüttő Kata, Karácsony Gergely helyettese a hétvégén azzal védekezett amikor a Hídpénz botrányt feltáró Kehi-jelentésről kérdezték, hogy a tranzakciók előbb kezdődtek, mint ahogy a szerződéskötés megtörtént a fővárossal.

A pénteki Kehi-jelentés szerint viszont ennek ellenkezője történt.

A dokumentum alapján időbeli összefüggés van a Lánchíddal kapcsolatos közbeszerzés és a Vig Mór cégének történt gyanús utalások között. Az A-Híd Zrt. három alkalommal, már a fővállalkozási szerződés megkötését megelőzően is teljesített átutalásokat a Sunstrike Hungary Kft. részére, de már az első átutalás is időben összefügg a közbeszerzési eljárás folyamatával, ugyanis az a tenderbontás után egy héttel történt, amikor már egyértelmű volt, hogy ki a győztes.

Itt valójában olyan korrupciós szisztéma, egy rendszer működtetésére utalnak a nyomok, amelyre mindenképpen választ kell adnia Karácsony Gergelynek és Gyurcsány Ferencnek!

– hangsúlyozta Hidvéghi Balázs kampányfőnök.

Időbeli egybeesések vannak a Kehi-jelentés szerint a kifizetések, a készpénzfelvételek és a Lánchíd felújítása között – jelentette ki a kormánypártok főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke.

Másfél milliárd forint egy óriási összeg. Ez eltűnt abból a pénzből, abból a költségvetésből, amit egyébként a Lánchíd felújítására vett fel a Városháza. Közpénzről beszélünk. És gyakorlatilag itt egy pénzkiszivattyúzási műveletnek tűnik ez az egész ügy. Ezért kellene választ adniuk ezekre a teljesen jogos kérdésekre. Mire ment ez a pénz, hova lett a pénz, miért kellett átutalni és miért vették fel készpénzben

– mondta Hidvégi Balázs majd hozzátette: a Kehi-jelentésben olyan visszaélésre utaló nyomok találhatók, amikre választ kell adnia Budapest baloldali vezetésének.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!