2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Hidvéghi: Alaptalan és sértő Donald Tusk Magyarországot támadó kijelentése

Alaptalan és sértő Donald Tusk Magyarországot támadó kritikája - jelentette ki a Fidesz EP-képviselője. Az Európai Néppárt elnökének megnyilvánulásai csak a saját csalódottságát tükrözik - tette hozzá Hidvéghi Balázs. Mint mondta: Tusk szeretne visszatérni a lengyel belpolitikába, pártja azonban rendre vereséget szenved, így frusztrálja a lengyel és a magyar kormány jó együttműködése. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a magyar baloldal hátba támadta a magyar gazdákat az EP-ben.

  • Hidvéghi: Alaptalan és sértő Donald Tusk Magyarországot támadó kijelentése

A magyar baloldal hátba támadta a magyar gazdákat az EP-ben

Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője szerint az EP-ben a magyar baloldal hátba támadta a magyar gazdákat a Közös agrárpolitikáról szóló szavazás során. 

Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján a politikus azt mondta, hogy pénteken voksoltak a 2027-ig tartó Közös agrárpolitikáról, amely eurómilliárdokat jelent a magyar gazdáknak. A javaslatot azonban csak a Fidesz-KDNP EP-képviselői támogatták, a magyar baloldali EP-képviselők nem, rájuk nem számíthatott a magyar mezőgazdaság.

Ez azért is nehezen érthető - hangoztatta Hidvéghi Balázs -, mert a végül megszavazott Közös agrárpolitika a lehető legjobb kompromisszumot tartalmazza a magyar gazdák szempontjából. Előírja például, hogy a támogatások 30 százalékát környezetvédelmi célú beruházásokra kell fordítani. Ez magas arány, amelynek a baloldal által szorgalmazott emelése nem lehetséges, mert nem viselheti a mezőgazdaság a klímapolitika minden terhét - mondta.

A javaslat 2027-ig csaknem 12 milliárd eurónyi (4380 milliárd forint) kiszámítható támogatást jelent a magyar gazdáknak. Ezzel az új Közös agrárpolitika egyszerre teremti meg a stabilan működő mezőgazdaság és a klímaváltozás elleni küzdelem feltételeit - vélekedett Hidvéghi Balázs.

"És ha valamit, akkor azt megtanulhattuk az elmúlt időszakban, hogy mekkora szükség van erre. A járványidőszak alatt, amikor Európában karantén volt, amikor leállt a gazdaság, végig biztonságos, jó minőségű élelmiszer került az asztalunkra, ez a magyar gazdák teljesítményének volt köszönhető, és köszönet illeti őket ezért"

- fogalmazott a politikus.

Hozzátette: úgy tűnik azonban, hogy

a baloldali EP-képviselők kizárólag környezetrombolókat látnak a magyar gazdákban.

A tárgyalások során nem tudták elérni, hogy aránytalan klímapolitikai terheket rójanak az agráriumban dolgozókra, ezért végül a szavazáson "próbálták meg elgáncsolni" a javaslatot. Szerencsére nem sikerült, azonban a baloldal irreális célokért be akarta áldozni a magyar emberek élelmiszer-ellátásának biztonságát és a magyar gazdák érdekeit - hangoztatta.

Az EP többsége viszont ezúttal helyes döntést hozott, és a Fidesz-KDNP-s képviselők támogatásával megszavazta a javaslatot, amely így az EP álláspontjává vált az agrárpolitikáról szóló tárgyalásokon

- mondta Hidvéghi Balázs.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!