2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Hídpénzbotrány: újabb kérdések merültek fel a több százmilliós számlagyár üzemeltetésével vádolt exügyvéd büntetőügyében

A hídpénzbotrányba is belekeveredő Vig Mór a II. kerületben gyakorlatilag egy cégtemetőt üzemeltetett, valamint újabb cégek kapcsán indult eljárás – írja az Origo.

  • Hídpénzbotrány: újabb kérdések merültek fel a több százmilliós számlagyár üzemeltetésével vádolt exügyvéd büntetőügyében

2023. december 23-i hatállyal, meglehetősen sürgősen távozott a cégtől Vig Dávid Amnesty-igazgató a Help-Me Bt.-ből, amelyben kültagként volt tulajdonos a konkrét büntetőjogi intézkedés alá vont testvére, Vig Mór is. Az egyik legutóbbi hír az előzetesben lévő egykori ügyvéddel kapcsolatban, hogy az érdekeltségeihez tartozó Sunstrike Kft.-nek, amely 2021-ben és 2022-ben több mint kétmilliárd forintot realizált.

A VÁLLALKOZÁSNAK SAJTÓHÍREK SZERINT 1,4 MILLIÁRD FORINTOT UTALT ÁT A LÁNCHÍD FELÚJÍTÁSÁT KORRUPCIÓGYANÚS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ELVÉGZŐ A-HÍD ZRT.

A Sunstrike Kft. tekintetében 2024. január 22-i hatállyal NAV végrehajtás van folyamatban, amely a vállalkozás egészére, így a vezetőségre is kihat. Ezért is érdekes, hogy Vig Mór egyik Sunstrike-beli cégtársa, F.B.G. meglehetősen furcsa cégjogi manővereket hajtott végre az elmúlt hónapokban.

Az F.B.G. által bejegyzett Happy Banana Catering Kft., a 2KER Classic Trade Kft., és a Black-BOX Vaskereskedési Kft. is egységesen 2023. augusztus 11-én lett alapítva, különböző tevékenységi körökkel. Ugyanakkor érdekes módon mindhárommal szemben, ugyanakkor egyszerűsített végelszámolási eljárás indult 2024. január 1. napján – írta a tuzfalcsoport.blogstar.hu.

A cégek rövid élete különösen a folyamatban lévő ügyek fényében figyelemre méltó és több kérdést is generál. Mint ahogyan az is, hogy a cégek székhelye az a Keleti Károly utca 48., amely Vig Mór több vállalkozásának (Smart Királyhágó Kft., Veritas Menedzsment Kft., On Ad Production Kft.) is a székhelye. Sőt, a Sunstrike egyik vezetőségi tagjának cége, a Büro Cégkezelő Kft. is ide van bejegyezve.

A kérdés tehát, hogy Vig Móréknak volt-e tervük a bedöntött cégekkel, és milyen további összefonódások derülnek még ki az említett székhelyekkel kapcsolatban. Az is kérdés továbbá, hogy a Vig Mór jelenlegi lakóhelyére bejelentett Ciliana cégcsoport (Bau, Borászati, Leasing) több kft.-je kapcsán miért indult végrehajtás az elmúlt időszakban?

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!