2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Hídátadó: Magyarország most a békés építkezés korszakát éli + videó

Magyarország most a békés építkezés korszakát éli. Erről a miniszterelnök beszélt a Kalocsa és Paks között épült, Tomori Pál-ról elnevezett Duna-híd átadóján. Orbán Viktor szerint az új híd azt jelképezi, hogy háború idején veszélyt jelent a széthúzás, és most különösen oda kell figyelni a nemzet egységére.

  • Hídátadó: Magyarország most a békés építkezés korszakát éli + videó

2021 februárjában kezdődött a Tomori Pál-híd beruházás. A várakozások szerint az új hídnak jelentős gazdaságélénkítő hatása lehet, ugyanis a Kalocsa-Paks közötti menetidő 55 percről hozzávetőlegesen 15 percre csökkenhet. Az új híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat fejlesztése nettó 92 milliárd forintból valósult meg.

Kalocsa polgármestere beszédében elmondta, hogy a Tomori Pál-híd bekapcsolja a várost az ország turisztikájába és gazdaságába. Filvig Géza hozzátette: míg a szomszédos országban háború dúl, addig Magyarország fejlődik.

"Az európai háborús eszkaláció aggodalomra ad okot. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a háborúskodás helyett fejleszteni és építkezni tudjunk."

- mondta Kalocsa polgármestere, Filvig Géza.

Paks polgármestere pedig azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban gazdasági kihívások nehezítették a fejlesztéseket. Szabó Péter kiemelte: mindezek ellenére a magyar kormány a térség fellendítésén dolgozik.

"Hálásan köszönöm Paks város nevében Magyarország Kormányának, hogy az elmúlt évek nehéz gazdasági körülményei mellett is megépítették, és átadják a forgalomnak a Tomori Pál-hidat." 

- nyilatkozott Paks polgármestere, Szabó Péter.

"Magyarország a békés építkezés korszakát éli!"

Ezt pedig már Orbán Viktor mondta. A miniszterelnök rámutatott: ez a fejlesztés egy összetett országépítési terv része, ami további beruházásokat vonzhat a térségbe. A kormányfő kiemelte: ez a híd Tomori Pál kalocsai érsek és magyar hadvezér nevét viseli, így azt jelképezi, hogy mekkora veszélyt jelent a széthúzás háború idején.

"Mi történik, ha mi magyarok nem tartunk össze? Akkor idegen hatalmak játszóterévé válunk. Országunk értelmetlenül pusztul, hosszú időre kiírjuk magunkat a történelemből, mert a sorsunk irányítását kiveszik a kezünkből. Ez a figyelmeztetés ma újra időszerű, amikor Európa a háborús készülődés állapotában van. Az egységet meg kell őriznünk! Az egységet úgy lehet megőrizni, ha újra és újra kinyilvánítjuk!" - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: a nemzeti egység nevében a békét kell támogatni a június 9-i választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!