2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Hiába a figyelmeztetések, sok kutya került bajba Szilveszterkor

Hiába figyelmeztetnek az állatvédők szilveszter előtt, a petárdázás és a tüzijátékok miatt idén is sok kutya kóborolt el otthonról. Több ijedt állat pedig kerítésen akadt fenn vagy elgázolták. A Noé Állatotthon is ügyeletet tartott, az újévet pedig jótékonysági sportrendezvénnyel kezdték.

  • Hiába a figyelmeztetések, sok kutya került bajba Szilveszterkor

Második alkalommal rajtolt a Noé Állatotthon újévi jótékonysági futása, amelynek lényege, hogy a gazdák kutyáikkal tölthetik az első napot. Akinek nincs saját házi kedvence vagy szívesen örökbe fogadna még egy kutyust, Noé-s kutyával is indulhatott.

„A párommal együtt jöttünk, de az ő kutyája egy kicsit egyedi. Mindig lefekszik, három lépésenként, úgyhogy lehet, hogy séta lesz belőle” – mondta egy résztvevő. 

A Noé Állatotthonnál szigorú szabályok szerint folyik egy örökbefogadás. Sokszor még házhoz is ellátogatnak és szigorúan megszabják, melyik állat milyen körülmények közé ajánlott. Azt mondják ez fontos, éppen azért, hogy a menhelyi állatok végleges otthonra találjanak befogadójuknál.

„Őt kertbe ajánlják, de nagyon örülnék neki, ha valamelyik ismerősöm örökbe fogadná és én magam is tervezek, de egy olyan kutyust, aki a lakással kompatibilis és lakásba ajánlja a Noé is.”

Bár rengeteg szó esett arról, hogy a petárda és tűzijáték durrogása mit vált ki az állatokból, idén is nagyon sok kutya került bajba szilveszter éjszaka.

„Én magam ügyeletet tartottam az éjszaka – nyilatkozta Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője. – Próbáltam koordinálni a bajba jutott állatokat, abból a tekintetből, hogy chip leolvasóhoz jussanak, aztán esetleg haza vagy ideiglenes befogadóhoz. Nagyon-nagyon sok kutya került bajba. És ami nagyon szemet szúrt nekem és ami nagyon fájdalmas, hogy sok kutya halt meg. Még szinte el se kezdődött az este, már több gázolás, kerítésre fennakadás volt. Csak amiről én tudok, az több, mint 10 kutya aki a mi vonzáskörzetünkben a halálát lelte. „

 A jótékonysági futáson több, mint százan indultak, a legtöbben Noés kutyával. Sokan később örökbefogadókká válnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!