2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Hévíz támogatná a Red Bull Air Race-t

Hévíz városa és az általa üzemeltetett sármelléki Hévíz-Balaton Airport támogatná a Red Bull Air Race megrendezését. Papp Gábor, a fürdőváros polgármestere azt mondta: amennyiben a nyugat-balatoni térség adna helyet a műrepülő-versenynek, háttértámogatóként Hévíz is jelen lenne.

  • Hévíz támogatná a Red Bull Air Race-t

Miután Keszthely jelezte rendezési szándékát a világbajnoki repülős verseny szervezői felé, Hévíz polgármestere támogatásáról biztosította a pályázó települést. Papp Gábor szerint a térség infrastruktúráját és felkészültségét tekintve egyaránt alkalmas lenne a rendezvény megvalósítására.

„Turisztikai, gazdasági, marketing szempontból azt gondolom, hogy egyértelmű számunkra, hogy ezt odaadjuk, mi ezen nem effektív egy olyan ajánlatot tettünk, hogy mi ezért pénzt szeretnénk kérni, hanem hogy ez a rendezvény a Balatonon valósuljon meg. A Balaton valamelyik településén, természetesen annak örülnénk a legjobban, ha ez a keszthelyi öböl lenne” – mondta a hévízi polgármestere.

A Hévíz-Balaton Airport a toronyszolgálat légtéri koordinációja mellett területet is adna a csapatok számára, továbbá a gépeknek szükséges műszaki hátteret is biztosítaná. A reptér vezetője szerint teljes mértékben eleget tudnának tenni a repülős Forma-1-nek is nevezett verseny követelményeinek.

„A repülőtér ehhez területet tudna adni, illetve a fel és leszállásokhoz, a repülőgépeknek a földi üzemeléséhez a hátteret tudná biztosítani” – nyilatkozta Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport repülőtér vezetője.

A sármelléki repülőtér mellett szóba jött még a siófoki, valamint a szentkirályszabadjai légikikötő. Kedden Zamárdiban tartottak terepszemlét a szervezők. A végső döntés meghozataláig azonban még több szervezettel és hatósággal kell egyeztetniük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!