2020. január 17.,
péntek, Antal, Antónia napja

Hévíz támogatná a Red Bull Air Race-t

Hír TV

2019. február 20., szerda 19:16, frissítve: szerda 20:42

Hévíz városa és az általa üzemeltetett sármelléki Hévíz-Balaton Airport támogatná a Red Bull Air Race megrendezését. Papp Gábor, a fürdőváros polgármestere azt mondta: amennyiben a nyugat-balatoni térség adna helyet a műrepülő-versenynek, háttértámogatóként Hévíz is jelen lenne.

Miután Keszthely jelezte rendezési szándékát a világbajnoki repülős verseny szervezői felé, Hévíz polgármestere támogatásáról biztosította a pályázó települést. Papp Gábor szerint a térség infrastruktúráját és felkészültségét tekintve egyaránt alkalmas lenne a rendezvény megvalósítására.

„Turisztikai, gazdasági, marketing szempontból azt gondolom, hogy egyértelmű számunkra, hogy ezt odaadjuk, mi ezen nem effektív egy olyan ajánlatot tettünk, hogy mi ezért pénzt szeretnénk kérni, hanem hogy ez a rendezvény a Balatonon valósuljon meg. A Balaton valamelyik településén, természetesen annak örülnénk a legjobban, ha ez a keszthelyi öböl lenne” – mondta a hévízi polgármestere.

A Hévíz-Balaton Airport a toronyszolgálat légtéri koordinációja mellett területet is adna a csapatok számára, továbbá a gépeknek szükséges műszaki hátteret is biztosítaná. A reptér vezetője szerint teljes mértékben eleget tudnának tenni a repülős Forma-1-nek is nevezett verseny követelményeinek.

„A repülőtér ehhez területet tudna adni, illetve a fel és leszállásokhoz, a repülőgépeknek a földi üzemeléséhez a hátteret tudná biztosítani” – nyilatkozta Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport repülőtér vezetője.

A sármelléki repülőtér mellett szóba jött még a siófoki, valamint a szentkirályszabadjai légikikötő. Kedden Zamárdiban tartottak terepszemlét a szervezők. A végső döntés meghozataláig azonban még több szervezettel és hatósággal kell egyeztetniük.