2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Hetek óta nem fizet a Booking a szállásadóknak, van akinek már milliókkal tartozik a cég

Már a háromezret is elérheti itthon azoknak a szállásadóknak a száma, akiknek hetek óta nem fizet a Booking.

  • Hetek óta nem fizet a Booking a szállásadóknak, van akinek már milliókkal tartozik a cég

A világ egyik legnagyobb utazási oldala karbantartásra hivatkozik, miközben vannak olyan szállás-tulajdonosok, akik már június óta nem kapják meg a nekik járó összegeket. Vannak, akiknek már több millió forinttal tartoznak.

Jelenleg 601-en vannak egy közösségi felületen szerveződő csoportban, amelyben azok osztják meg tapasztalataikat, akik hetek óta a saját pénzükre várnak az egyik legismertebb szállásközvetítő oldaltól.

A szállodáknak jellemzően a vendégek fizetnek, méghozzá helyben, a szállodák pedig ezt követően fizetnek csak a Bookingnak egyfajta járadékot. Kisebb szállások esetén viszont, aki lefoglalja a szállást, a Bookingnak fizet, a Bookingnak pedig ezután kellene kifizetnie a szállásadókat, most azonban ezt nem történik meg.

Egy neve elhallgatását kérő tulajdonos azt mondta: a Booking valójában egy olyan harmadik fél a vendég és a vendéglátó között, ami probléma esetén valós garanciát nem vállal, ezért azt javasolják az utazóknak, hogy ha tehetik vegyék fel a kapcsolatot a vendéglátóhellyel is.

A Magyar Turisztikai ügynökség legfrissebb adatai szerint eddig mintegy 3 ezer érintett van itthon, 80 százalékuknak a mai napig tartozik a globális szálláshelyközvetítő oldal. Az ügynökség ezért jogsegély szolgálatot indít, és egyeztetést kezdeményez az érintett hatóságokkal.

Az ügyet a nagyobbik kormánypárt sem hagyta szó nélkül. A Fidesz közleményében azt üzente a globális oldalnak: „Elvárják, hogy pedig haladéktalanul fizessék ki a magyar szállásadókat!”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!