2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Hetedik alkalommal rendeztek szemétszedő akciót Ózdon

Több mint százan szedték a szemetet Ózdon egy közösségi akció keretében. Hét éve hagyomány a borsodi városban az önkéntes takarítás. A programot egy helyi fiatalember találta ki, hogy felhívja a figyelmet saját környezetünk védelmére. Először alig páran csatlakoztak hozzá, mára azonban már a helyi középiskolák és több ózdi szervezet is szívügyének érzi az akciót.

  • Hetedik alkalommal rendeztek szemétszedő akciót Ózdon

Mindenkinek járt kesztyű, aki szemetet szedett. A zsákokat is gyorsan kiosztották az önkéntesek. Hetedik alkalommal rendeztek szemétszedő akciót Ózdon. A jelentkezők minden évben más-más városrészt tisztítanak meg. Idén többek között egy elhagyatott épület udvaráról hordták el a szemetet.

„Senkinek nem jó gondolom, hogy a szemétben mászkál, meg ugyebár ott is lehetett látni, hogy mekkora szemétdomb volt. Konkrétan lapáttal és vasvillával szedjük a szemetet ki, és úgy lapátoljuk át a szemeteszsákba” – fogalmazott Nagy Krisztián önkéntes.

A program kitalálója is részt vett a munkában. Dancsok Tamás azt mondja, hét éve azért szervezte az első szemétszedő akciót, hogy élhetőbbé tegye saját környezetét.

„Tulajdonképpen ez arról szól, hogy egy ilyen példamutatás, hogy tegyük szebbé a környezetünket, és ugye mi átlagemberek nagyjából annyit tehetünk egy városban, hogy jelképesen egy évben egyszer szemetet szedünk. És akkor én ezt Ózdon kitaláltam, elkezdtem. Az első szemétszedésen voltunk körülbelül hatan, most vagyunk százan, és remélem, hogy jövőre még többen leszünk, és a város különböző pontjain szedjük a szemetet. Ezzel üzenjük, hogy szemetelni nem szabad” – nyilatkozta a szervező.

A programhoz több középiskola és helyi szervezet is csatlakozott.

„Nagyon fontosnak érezzük, hogy tegyünk a városunkban az ilyen tényleg apró dolgokért, és a közösségünk elhatározta, hogy ebben a szemétszedési akcióban részt veszünk” – mondta Dulai Nikolett, az ózdi Fidelitas tagja.

Az idei szemétszedés célja egy teljes konténer megtöltése volt. Ezt alig egy óra alatt teljesítette a több mint száz önkéntes.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!