2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Hernádi gyorsan lezárná az INA-ügyet

Pontot tenne az INA-ügy végére a Mol elnök-vezérigazgatója.

Hernádi Zsolt az olajtársaság közgyűlése után azt mondta: vagy gyorsan megállapodnak a horvát kormánnyal a visszavásárlásról, vagy a Mol a horvát olajtársaságban lévő részesedését – és azzal együtt a vállalat irányításának jogát – eladja egy harmadik félnek. Az elnök-vezérigazgató azt mondta: a tárgyalásokat azért kell felgyorsítani, mert a Mol részvényesei dollármilliókat veszítenek az elhúzódó egyeztetésen. A magyar kormány mint résztulajdonos kérésére a Mol igazgatósága tavaly novemberben adott felhatalmazást az INA-pakett eladásának előkészítésére az olajtársaság vezetésének. Hernádi Zsoltot a horvátok máig nem értesítették arról, hogy vesztegetésért vádat emeltek ellene márciusban. A horvát ügyészség szerint a Mol-vezér 10 millió eurót fizetett az akkori horvát miniszterelnöknek, Ivo Sanadernek az INA irányítási jogaiért.

– Én csak megtestesítem, ami ellen ez a per irányul. Nem Hernádi Zsoltról szól ez és én ezt, biztosan tudom, mert mindaz, amit az egyetlen egy koronatanú elmondott eddig, annak szinte minden szava, ami énrólam szól vagy ellenem irányul, cáfolható. Itt másról van szó, arról van szó, hogy ezeket az eljárásokat bárki ellen elindították volna, aki abban az adott pillanatban a Mol vezetői székében ül – mondta Hernádi Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!