2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Herczegh Anita: Továbbra is támogatunk minden Covid-árvát

A Regőczi Alapítvány idén is folytatja a munkát, támogatunk minden Covid-árvát, aki hozzánk fordul - hangsúlyozta Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke kedden Budapesten, miután férjével, Áder János volt köztársasági elnökkel együtt elhelyezte az emlékezés virágait Regőczi István atya sírjánál, "az Isten vándora" halálának tizedik évfordulóján.

  • Herczegh Anita: Továbbra is támogatunk minden Covid-árvát

Herczegh Anita a Kútvölgyi Engesztelő Mária-kápolna kertjében található sírnál azt mondta, nem véletlenül választották Regőczi Istvánt az alapítvány névadójául; nagyon tisztelik őt, hiszen az egész életét az árvák, az elhagyottak, a rászorulók segítésére fordította. Hozzátette: szeretnének méltóvá válni hozzá, és remélik, hogy a munkájukban olyan sikeresek lesznek, mint az atya, aki mindig talált támogatókat.

"Nekifeszült a munkának, még nem tudta, miből fogja befejezni, de valahogy a Jóisten és a jó emberek segítségével mindig elérte, amit akart" - fogalmazott Herczegh Anita. Mindenki figyelmébe ajánlotta Regőczi István könyveit is, például az Isten vándora címűt.

Kifejtette: az alapítvány minden lehetséges eszközzel segíti a Covid-árvákat a rászorultság függvényében, felmérve anyagi helyzetüket. Részben pénzzel támogatják őket, de nagyon fontosnak tartják a nyaraltatást és a kulturális programok biztosítását is.

Herczegh Anita felhívta a figyelmet arra, hogy még a tavalyi évben is emelkedett a Covid-árvák száma, amely így elérte az ezerhatszázat, és van köztük 2022-ben született gyermek is. Az ezerhatszáz gyermek több mint tíz százaléka hat éven aluli, tehát még nagyon sokáig lesz feladata az alapítványnak - mutatott rá.

Regőczi István (1915. október 5. - 2013. február 28.) római katolikus pap, címzetes prépost, író, "az Isten Vándora" - ahogyan egy paptársa nevezte. Belgiumban szentelték pappá 1943-ban. Hazatérése után árvaházakat és templomokat épített, a II. világháború után a kommunista államhatalom többször meghurcolta, éveket töltött börtönben.

A Kútvölgyi Engesztelő Mária-kápolna kialakítása mellett létrehozta a Táborhegy-zarándokházat, amelyben Mindszenty-emlékszobát is berendezett. 1989-ben a Fővárosi Gyermekvédő Otthon Aga utcai épületében kis kápolnát rendezhetett be a százötven állami gondozott fiatal és nevelőik számára, 1992 és 2002 között rendszeresen teljesített börtönpasztorációs szolgálatot a Váci Fegyház és Börtönben. Regőczi atya életének 98. évében hunyt el, a Kútvölgyi Engesztelő Mária-kápolna mellé temették.

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök hozta létre 2021-ben azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes saját magáról gondoskodni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!