2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Herczegh Anita: a válság után is őrizzük meg a szolidaritást!

A válsághelyzetben és az azon kívül tanúsított szolidaritás fontosságáról beszélt Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete pénteken Pátyon, a szeretetszolgálat egyik idősotthonában tartott adományátadó ünnepségen.

  • Herczegh Anita: a válság után is őrizzük meg a szolidaritást!

"Azt szeretném, ha a válság nélkül is megőriznénk az eddig tanúsított szolidaritásunkat" - mondta a koronavírus-járványra utalva Herczegh Anita a pátyi Befogadás Házában.

Felidézett egy másik európai országból származó, itt élő ismerősével folytatott beszélgetést, amelyben arról volt szó, hogy Magyarország miért tudta könnyebben, jobban megoldani az eddigi járványhelyzetet. Mint mondta, az ismerőse arra jutott: ehhez hozzájárult, hogy szerinte Magyarországon sokkal erősebb a szolidaritás, és nemcsak a családon belül, hanem a különböző közösségekben is.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke az ünnepségen elmondta, az NHKT munkáját segítő hat nagy karitatív szervezet nemcsak itthon, de a határon túlra is vitt adományokat.

Hozzátette, hogy az általuk működtetett nemzeti összefogás vonalán, illetve számlaszámán keresztül eddig több mint 271 millió forintnyi felajánlás érkezett, és 14 hét alatt mind a 19 megyébe, 500 intézménybe jutottak el adományok.

Az államtitkár ismertette, hogy sok minden más mellett több mint 100 ezer maszk és több mint 25 ezer liter fertőtlenítőszer érkezett, valamint 25 ezer Béres csepp és nyolcezer Calivita immunerősítő.

Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos volt három autókereskedő cég segítsége; a felajánlott járművekkel nemcsak az adományokat lehetett célba juttatni, hanem a frontvonalban dolgozó orvosok és ápolók is ki tudták velük váltani a tömegközlekedést, hogy minél kevesebb kockázatnak legyenek kitéve.

Soltész Miklós közölte, hogy a Porsche Hungaria Kft. - a veszélyhelyzet során tett vállalásának megfelelően - a szervizbevételéből húsz ózongenerátoros fertőtlenítőberendezést és a működéshez szükséges antimikrobiális hatóanyagot vásárolt, amit felajánlott az NHKT számára.

A tanács döntése alapján a berendezések a hat nagy karitatív szervezet segítségével mind a 19 megyébe, illetve a fővárosba kerülnek. A berendezésekkel több idősotthon fertőtlenítése válik lehetségessé, Pátyon az első berendezést adták át.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!