2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Hende: Békeidőben is tudják a dolgukat

13 alakulat több mint 1600 katonájának köszönte meg Hende Csaba honvédelmi miniszter az árvízi védekezésben nyújtott munkáját a Hősök terén. A tárcavezető szerint Magyarország ismét megmutatta, hogy erős, katonái képzettek és békeidőben is tudják a dolgukat.

A vízzel harcoltak a katonák június elején. Hol csatárláncban, hol pedig csak helikopterrel tudták a gátakat építeni. Mind a 28 veszélyeztetett helyen ott voltak. Ugyanezek a katonák szerdán a Hősök terén, díszmenetben sorakoztak fel. Köztük Kis Lajos alezredes is, aki ötven beosztottjával védte a Római partot. Naponta 12 órát dolgoztak. „Amikor láttam, hogy fárad a csapat, ösztönzés gyanánt én is beálltam, és ugyanúgy fogtam a lapátot és a zsákot. Próbáltam segíteni, átjuttatni őket a holtponton és megsokszorozni az erejüket” – fogalmazott az alezredes.

A katonáknak a honvédelmi miniszter köszönte meg a helytállást. 8500 katona több mint másfél millió munkaórában építette a gátakat. Tarlós István főpolgármester szerint ismét megmutatta a magyarság, hogy bajban képes az összefogásra. „Szeretteink élete és biztonsága mindig is drága volt és az is marad. Félő és féltő tekintetünk egyaránt a család felé fordul, ha baj ér bennünket. Talán ezért is vett részt sok asszony is a mentésben az önök köréből is, külön köszönet illeti őket” – fogalmazott a főpolgármester.

Az országban összesen több mint 600 kilométeren volt árvízvédelmi készültség, de sem haláleset, sem súlyos baleset nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!