2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Helyretette az ellenzéki sajtó csúsztatásait Demeter Szilárd – a turullal szórakoztak, a Kincsemet ütötték

A politikai munkára teljességgel alkalmatlan globalista ellenzék, s az őt már nem csupán kiszolgáló, hanem külföldön megfogalmazott kérdésekkel irányítani szándékozó, azaz „független sajtó” mindenben meglátja a lehetőséget a nem létező kormánybuktató hangulat felszítására.

  • Helyretette az ellenzéki sajtó csúsztatásait Demeter Szilárd – a turullal szórakoztak, a Kincsemet ütötték

ÁVH-s komisszárokat megszégyenítő alapossággal olvasnak a sorok közt, s lám csak! Lám csak, rálelnek a mucsai ízléssel elkövetendő kultúrterror legapróbb csírájára. Hiába óvakodott a NER-kultúrdiktátor Demeter Szilárd, aki az ünnepek alatti bejglikómára időzítette a haladó európai közízlést – ilyen például a Pride-felvonulás – megtorpedózó újabb akcióját, kortárs komisszárjaink résen voltak. Így ország-világ megtudhatta, hogy a Petőfi-emlékévre készülő Most vagy soha című zenés játék 130 milliós támogatást kap a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiumától, amelyet Demeter Szilárd vezet.

Végre! Végre meglelték az NER áfium ellen való orvosságot! Ennek a maradi, mucsai giccsnek, ennek a Petőfi-musicalnek, az ismeretlenül való likvidálását. (Emlékeznek még az ElkXrtukra, ugye?) Mert biztos, hogy vacak lesz 130 millióért.

Erre az előítélettől és függőségtől mentes megállapításról Demeter Szilárd csak annyit írt az Origón:

az egy kaptafára készült ellenzéki cikkek azt sugallják, hogy a leendő zenei produkció biztosan rossz lesz.

Milyen is lehetne, ha nem Alföldi rendezi, ha a zenéjét nem Dés írja, a szövegkönyvet pedig nem Spiró?

Nos, mi acsarkodás helyett adjunk esélyt az alkotóknak, akiknek eddigi életműve ezt minimum megköveteli tőlünk. A mű zeneszerzője Bella Máté, Junior Príma-, Erkel Ferenc-, Bartók Béla–Pásztory Ditta-díjas zeneszerző, egyetemi oktató, aki többek között a Macskadémon című musicalt jegyzi. A darab írója Hegedűs Bálint. Az ő neve olyan filmek stáblistáján szerepel forgatókönyvíróként, mint a Parkoló, a Kincsem, vagy a Liza, a rókatündér. A Petőfi-produkciót rendező Almási-Tóth András, jelenleg a Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója. Többek között az Operaház színpadára vitte Bella Máté Wedekind-operáját, A tavasz ébredését.

Hajrá!

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!