2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Belföld

"Helybe visszük a szűrővizsgálatot"

A szervezett népegészségügyi szűrést erősítik a szűrőbuszos vizsgálatok-hangsúlyozta egészségügyért felelős államtitkár Nógrádszakálon. A Helybe visszük a szűrővizsgálatokat elnevezésű program idei körútjának utolsó állomásán Horváth Ildikó azt mondta: a lakosság számára az a leginkább vonzó, hogy olyan szakorvosok érkeznek helybe, akikhez a legnehezebben lehet bejutni a szakrendelőkbe.

Regisztrálják az ingyenes egészségügyi szűrésre jelentkezőket Nógrádszakálon. A „helybe visszük a szűrővizsgálatot” elnevezésű program még a nyáron indult, hogy segítséget nyújtson a harminc leghátrányosabb településen.

Az államtitkár elmondta: a szervezett népegészségügyi szűrést erősítik a szűrőbuszos vizsgálatok, mert az eredmények bekerülnek a rendszerbe, és a következő években behívják a résztvevőket.

A szűrőbuszokban nőgyógyászati, szív- és érrendszeri-, szemészeti, és a daganatos betegségeket felderítő vizsgálatokat végeznek.

A program idei utolsó állomásán már az influenza szezonra is készültek. Azok a betegek, akik valamelyik veszélyeztetett csoportba tartoznak, kérésükre megkaphatták az ingyenes oltást a szűrőbuszban.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!