2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Helmeczy indítványa miatt kísérték vezetőszáron a Célpont riporterét

Helmeczy László indítványára meglehetősen szokatlan és egyben szigorú intézkedést alkalmazott a bíróság és az eljáró hatóság a Hír Televízió riporterével szemben. Kisberk Szabolcsot kedd reggel a rendőrség elővezette, majd vezetőszáron vitték a bíróságra. A riporterhez nem jutott el egy bírósági idézés, és nem tudni, miért nem kapta meg az értesítést.

A Célpont riporteréért hajnalban rendőröket küldtek. Kisberk Szabolcs hatósági elővezetését lakásáról a második-harmadik kerületi bíróság rendelte el Helmeczy László indítványára, miután néhány hónapja nem jelent meg egy rágalmazási ügy tárgyalásán, akkor ugyanis önhibáján kívül nem kapta meg az idézést.

A magánvádas eljárást Tóth Viktor, Veres János volt szocialista pénzügyminiszter egykori kampányfőnöke indította, Kisberk elővezetését pedig Tóth Viktor jogi képviselője, Helmeczy László indítványozta. Korábban nem volt példa arra, hogy a riporter ne jelenjen meg a bírósági tárgyaláson. Kisberk Szabolcsot a lakásáról bilincs nélkül vitték el a rendőrök, a bíróságra viszont már vezetőszáron kísérték be. Kisberk elővezetését egyébként a júniusi tárgyaláson Morár Szilvia bírónő rendelte el. Az elővezetés a legszigorúbb intézkedés, a törvény ugyanis lehetőséget ad útbaindítás elrendelésére is, amikor a vádlottat nem bilincsben kísérik el a tárgyalásra a rendőrök.

A bírósági tárgyalás délelőtt tíz órakor kezdődött a második-harmadik kerületi bíróságon. A bírónő érdemben nem vizsgálta az idézést, annyit állapított meg, hogy az elővezetés költségét (7650 forint) Kisberk Szabolcsnak kell állnia.


A tárgyalás után Kisberk Szabolcs az eljárásról azt mondta: ebben az ügyben ez a sokadik tárgyalási nap volt, ezeken mindig jelen volt, kivéve azt, amelyikről nem vette át az idézést, erről a bíróság is tudott, hiszen visszaérkezett hozzájuk a levél. Mint mondta: nem tudja, hogy miért nem jutott el hozzá az idézés. A riporter beszélt arról is, hogy Helmeczy László és köre olyan sok pert indított már a célpontosok ellen, hogy azt már nekik is nehéz lehet fejben tartani. Helmeczy egyébként a keddi tárgyalási napon nem jelent meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!