2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Helikopterrel "razziáznak" – Bírság a tét

Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése. Az országban először Fejér megyében szállt fel a helikopter. Idén, úgy tűnik, kevesebb a parlagfű, ami egyrészt az aszálynak köszönhető, másrészt pedig a földtulajdonosok is egyre tudatosabban irtják a gyomnövényt. A parlagfű-mentesítést június 30-ig kellett elvégezni.

A helikopter két nap alatt felderíti egész Fejér megyét. Autóval akár hónapokig is eltartana a folyamat, ráadásul így kevesebbe is kerül az ellenőrzés. Az országban egyelőre csak 6 megyében gyűjtik a levegőből az adatokat, máshol még a földről derítik fel a parlagfűvel fertőzött területeket.

Idén kevesebb a parlagfű. A hatóságok szerint az aszályos időjárás és az emberek jogkövető magatartása is közrejátszik abban, hogy visszább szorult ez az erősen allergén gyomnövény. Tavaly 3500 hektáron találtak parlagfüvet, és 103 millió forint bírságot szabtak ki.


A szakemberek szerint a céljuk nem a büntetés, hanem a prevenció. De ha kell, kiszabják a bírságokat. A légi felderítésnek is van megelőző hatása, ugyanis ahol a földtulajdonosok észreveszik a helikoptert, általában már aznap lekaszálják a parlagfüvet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!