2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Heizler Norbert: Az egész világnak békére van szüksége + videó

A békepárti kiállás fontosságára figyelmeztető mobilplakát-kampányt indított a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány.

  • Heizler Norbert: Az egész világnak békére van szüksége + videó

Ezt az autót a fővárosban láthatják minden hétköznap és még hétvégén is. A másik hasonló óriásplakát hirdető autó pedig huszonhárom nagyvárosban fordul majd meg, egészen június nyolcadikáig.

A CÖF-CÖKA több mint tízéves fennállása alatt minden sorskérdésben hallatta a hangját. Ezért a szervezet most egy mobilplakát-kampányt indított, ami a békepárti kiállás fontosságára figyelmeztet. A szervezet koordinátora úgy fogalmazott: ez egy eszköz, ami a békét viszi körbe az országban.

Heizler Norbert a szervezet országos koordinátora hozzátette: a civilek hangjára napjainkban még nagyobb szükség van, hiszen a civil lakosság békét akar, minden áron.

Június 9-én nem egyszerűen az európai parlamentbe bejutó képviselőkről döntünk, hanem arról, hogy az EU vezetői a béke vagy a háború pártján álljanak. Nem engedhetjük, hogy a háborúpártiak győzedelmeskedjenek - fogalmazott Heizler Norbert.

Tavaly is rendeztek békemenetet, a cél ugyanaz: béke. Azonban az ideinek a mottója: eddig, és ne tovább! A menet célja ugyanis, hogy megmutassuk Európának: meg kell állítani a háborús őrületet.

Idén a választások előtt egy héttel, rendezik meg a 10. békemenetet. A koordinátor elmondta: több százezer résztvevőt várnak, határon innen és határon túlról is.

Június elsején 11 órától lesz gyülekező a Lánchíd lábánál, a pesti oldalon, majd 13 órakor indul meg a menet a Széchenyi István térről, a Margit-hídon keresztül, a margitszigeti alsó nagyrétre. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond.

Heizler Norbert országos koordinátor, CÖF-CÖKA: "Nagyon különleges, akár hungarikumnak is mondhatnánk, vagy lehet, hogy továbbmegyek és a világon az egyetlen olyan vonulás, ami valami mellett, és nem valami ellen szól. És azt gondolom, hogy ebben a háborús időszakban még kiemelten fontosabb az hogy a békéért álljunk össze, és csendesen, békésen egy baráti séta keretében gyűljünk össze és vonuljunk el a Margit-szigetre, a béke szigetére."

Heizler Norbert hangsúlyozta: a szombati Békemenet résztvevői békét követelnek majd, hiszen nem csak Magyarországnak, nem csak a magyaroknak, hanem az egész világnak békére van szüksége.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!