2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Hírek 16:00

Belföld

Heisler: Év végéig kiderül, alkalmas-e Schwezoff

Év végéig biztosan a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezetője maradhat a transzvesztita múltú Schwezoff Dávid. A Mazsihisz elnöke a Hír TV-nek azt mondta: addig kiderül, hogy a férfi alkalmas-e a posztjára, ha nem, visszahívják. Heisler András szerint a Mazsihisz nem szólhat bele a Budapesti Zsidó Hitközség ügyeibe.

A Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója még 2004-ben transzvesztita előadóként, Carol Hore Mohn néven évekig lépett fel homoszexuális-bárokban. A férfi egy időben az alsógödi katolikus templomban kántorként is dolgozott, de az Evangélikus Hittudományi Egyetem lelkészképzőjének is volt a hallgatója. A Szombat című zsidó folyóirat szerint Csereklye Viktorként született, nevét már korábban megváltoztatta: majd július 10-én megválasztották a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójává.

Bár Schwezoff múltja meglepte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökségét is – a férfi év végéig biztos marad a posztján. Heisler András azt mondja: mivel a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség is önálló szervezet, egymás ügyeibe nem szólhatnak bele.

„Úgy gondolom, hogy az idő meg fogja oldani ezt a kérdést. Kétféleképpen fogja megoldani: vagy olyan ragyogó ügyvezetőnek fog bizonyulni, hogy mindenki megelégedésére dolgozik, vagy a közösség levonja a konzekvenciát; praktikusan egy ügyvezetőnél ez azt jelenti, hogy visszahívja. […] Év végére már mindenki tisztán fogja látni” – fogalmazott Heisler András.

A Budapesti Zsidó Hitközség elnöke továbbra is kiáll Schwezoff mellett, ahogy a főrabbi is. A Hír TV megkeresésére közleményben azt írták, hogy Schwezoff Dávid a vallásos életmódhoz való visszatérése teljes mértékben hiteles, ezért múltja alapján nem kérdőjelezhető meg alkalmassága.

Schwezoff a budapesti szervezet igazgatói választásán azt a Kunos Pétert győzte le, aki korábban az Agrobank vezetőjeként vesztegetés miatt börtönben ült. Kunost végül a Mazsihisz ügyvezetőjének választották meg. Kerestük a Schwezoff-ügyben és Kunos büntetett előélete miatt a Zsidó Világkongresszus elnökét is. Munkatársai későbbre ígértek visszajelzést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!