2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Heisler: Év végéig kiderül, alkalmas-e Schwezoff

Év végéig biztosan a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezetője maradhat a transzvesztita múltú Schwezoff Dávid. A Mazsihisz elnöke a Hír TV-nek azt mondta: addig kiderül, hogy a férfi alkalmas-e a posztjára, ha nem, visszahívják. Heisler András szerint a Mazsihisz nem szólhat bele a Budapesti Zsidó Hitközség ügyeibe.

A Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója még 2004-ben transzvesztita előadóként, Carol Hore Mohn néven évekig lépett fel homoszexuális-bárokban. A férfi egy időben az alsógödi katolikus templomban kántorként is dolgozott, de az Evangélikus Hittudományi Egyetem lelkészképzőjének is volt a hallgatója. A Szombat című zsidó folyóirat szerint Csereklye Viktorként született, nevét már korábban megváltoztatta: majd július 10-én megválasztották a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójává.

Bár Schwezoff múltja meglepte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökségét is – a férfi év végéig biztos marad a posztján. Heisler András azt mondja: mivel a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség is önálló szervezet, egymás ügyeibe nem szólhatnak bele.

„Úgy gondolom, hogy az idő meg fogja oldani ezt a kérdést. Kétféleképpen fogja megoldani: vagy olyan ragyogó ügyvezetőnek fog bizonyulni, hogy mindenki megelégedésére dolgozik, vagy a közösség levonja a konzekvenciát; praktikusan egy ügyvezetőnél ez azt jelenti, hogy visszahívja. […] Év végére már mindenki tisztán fogja látni” – fogalmazott Heisler András.

A Budapesti Zsidó Hitközség elnöke továbbra is kiáll Schwezoff mellett, ahogy a főrabbi is. A Hír TV megkeresésére közleményben azt írták, hogy Schwezoff Dávid a vallásos életmódhoz való visszatérése teljes mértékben hiteles, ezért múltja alapján nem kérdőjelezhető meg alkalmassága.

Schwezoff a budapesti szervezet igazgatói választásán azt a Kunos Pétert győzte le, aki korábban az Agrobank vezetőjeként vesztegetés miatt börtönben ült. Kunost végül a Mazsihisz ügyvezetőjének választották meg. Kerestük a Schwezoff-ügyben és Kunos büntetett előélete miatt a Zsidó Világkongresszus elnökét is. Munkatársai későbbre ígértek visszajelzést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!