2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Hegedűs Zoltán: Gazdaságilag is megrengett a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat

Többszöri mulasztás miatt felfüggesztette a hódmezővásárhelyi önkormányzat finanszírozását a Magyar Államkincstár. A Márki-Zay Péter vezette település ugyanis háromszori felszólítás ellenére sem számolt el a tavalyi normatív támogatással. A helyi Fidesz szerint veszélybe került a vállalkozók, cégek kifizetése.

  • Hegedűs Zoltán: Gazdaságilag is megrengett a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat

Márki-Zay Péter szerint informatikai támadás érte az önkormányzatot, emiatt nem tudták határidőre elküldeni a Magyar Államkincstár részére a beszámolót. Hódmezővásárhely polgármestere szerint időbe telt míg helyreállították a rendszert.

"Azóta ez megtörtént, érkeztetve van, ennek a következménye az, hogy egy adott hónap támogatást valóban késve fogjuk megkapni, de ez nem okoz likviditási problémát az önkormányzatnál."

A helyi Fidesz szerint Márki-Zay valótlanságot állít. A hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján megjelent közleményben ugyanis az áll: a hackertámadás március közepén történt, a rendszert pedig csaknem két héttel a harmadik póthatáridő előtt helyreállították. Hegedűs Zoltán választ vár Márki-Zaytól arra a kérdésre is, hogy az önkormányzat miért nem készítette el időben, vagyis március elején a beszámolót. Hegedűs szerint veszélybe kerültek az önkormányzati kifizetések.

"Gazdaságilag is megrengett a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat. Hiszen lehet, hogy ki tudják fizetni a munkavállalók bérét, azonban nem tudják kifizetni a vállalkozói számlákat. Ezeknek a visszatartására ki is adták az ukászt a városházán, tehát sajnos a rövidebbet a vásárhelyi vállalkozók fogják húzni, akik ebben a hónapban nem fogják megkapni a jogos fizetségüket."- mondta el a fideszes politikus. 

Hegedűs Zoltán hozzátette: a helyi Fidesz a hivatali mulasztás miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!