2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

Hegedűs Zoltán: Gazdaságilag is megrengett a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat

Hír TV

2019. április 25., csütörtök 19:21

Többszöri mulasztás miatt felfüggesztette a hódmezővásárhelyi önkormányzat finanszírozását a Magyar Államkincstár. A Márki-Zay Péter vezette település ugyanis háromszori felszólítás ellenére sem számolt el a tavalyi normatív támogatással. A helyi Fidesz szerint veszélybe került a vállalkozók, cégek kifizetése.

Márki-Zay Péter szerint informatikai támadás érte az önkormányzatot, emiatt nem tudták határidőre elküldeni a Magyar Államkincstár részére a beszámolót. Hódmezővásárhely polgármestere szerint időbe telt míg helyreállították a rendszert.

"Azóta ez megtörtént, érkeztetve van, ennek a következménye az, hogy egy adott hónap támogatást valóban késve fogjuk megkapni, de ez nem okoz likviditási problémát az önkormányzatnál."

A helyi Fidesz szerint Márki-Zay valótlanságot állít. A hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján megjelent közleményben ugyanis az áll: a hackertámadás március közepén történt, a rendszert pedig csaknem két héttel a harmadik póthatáridő előtt helyreállították. Hegedűs Zoltán választ vár Márki-Zaytól arra a kérdésre is, hogy az önkormányzat miért nem készítette el időben, vagyis március elején a beszámolót. Hegedűs szerint veszélybe kerültek az önkormányzati kifizetések.

"Gazdaságilag is megrengett a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat. Hiszen lehet, hogy ki tudják fizetni a munkavállalók bérét, azonban nem tudják kifizetni a vállalkozói számlákat. Ezeknek a visszatartására ki is adták az ukászt a városházán, tehát sajnos a rövidebbet a vásárhelyi vállalkozók fogják húzni, akik ebben a hónapban nem fogják megkapni a jogos fizetségüket."- mondta el a fideszes politikus. 

Hegedűs Zoltán hozzátette: a helyi Fidesz a hivatali mulasztás miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Hír TV