2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Hazánkban lőgyakorlatoztak a gyilkos neonácik?

Budapesten, majd Bulgáriában is tarthatott lőgyakorlatot az a neonáci szervezet, amely a gyanú szerint tíz embert ölt meg az elmúlt években Németországban. A német sajtó szerint a titkosszolgálatok sorozatos baklövései miatt nem leplezték le korábban a szervezetet.

1998 szeptemberében utazott Budapestre a Nemzetiszocialista Illegalitás nevű szervezet két tagja. A Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi kiadása úgy tudja, a két férfi lőgyakorlaton vett részt, és ebben az időben már készültek a későbbi gyilkosságokra. A lap informátora szerint azért választották Magyarországot, mert itt a rendőrség kevésbé figyelte a szélsőjobboldalt. A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt írja, a német szélsőjobboldal számára nagyon fontos volt a kelet-európai kapcsolatrendszer, és az sem kizárt, hogy a gyilkosságokhoz használt fegyvereket is innen szerezték be. A lap szerint a gyilkosok Bulgáriában és Dél-Afrikában is jártak. Az elmúlt években tíz emberrel végeztek Németországban, többségük török bevándorló volt, de volt köztük egy rendőrnő is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!