2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Európa a háború árnyékában - A Századvég Alapítvány konferen

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Hazaáruló, takarodj – így fogadták Gyurcsányt Orosházán + Kép + Videó

Külön-külön a Fidesz és a Jobbik is tüntetett kedden este Orosházán Gyurcsány Ferenc ellen, aki egy lakossági fórumra érkezett a Békés megyei városba. A helyi Fidesz szerint Gyurcsány kormányzása alatt a Békés megyében élők helyzete kilátástalanná vált. A jobbikosok szerint pedig a bukott kormányfő leírta magát, és kormányzása alatt már bebizonyította, hogy nem tud semmit tenni az országért.

„Hazaáruló! Takarodj!” – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel fogadták Gyurcsány Ferencet Orosházán a jobbikosok. Szerintük a volt szocialista miniszterelnök leszerepelt politikus, és kormányzása alatt már bebizonyította, hogy nem tud semmit tenni az országért.

– Véleményem szerint az ország legnagyobb problémája, hogy a lakosság devizában adósodott el. Az az ember, akinek a svájci jegybank többször is felhívta a figyelmét, hogy ne folytassák a devizahitelezést, mert nem Magyarországnak találták ki, és ez az ember aztán nyíltan be is vallja, hogy nem csináltak semmit, véleményem szerint ez a legnagyobb bűn, amit egy kormányfő elkövethet – nyilatkozta a Hír TV-nek a Jobbik orosházi önkormányzati képviselője, Németh Róbert.

Keresd meg Gyurcsány szakdolgozatát! címmel kedden indított játékot az MNO.




Míg a jobbikosok hangos „hazaáruló” bekiabálásokkal, a helyi Fidesz néma tüntetéssel várta a Demokratikus Koalíció elnökét. A jobboldali pártok szerint Gyurcsány nem kívánatos Orosházán. Szerintük az, hogy egy új pártban politizál, nem változtat azon, hogy a kormányzása ideje alatt a Békés megyében élők helyzete teljesen leromlott.

Fotó: MTI


– Gyurcsány Ferencre jellemző az a maximalizmus, ami az ő egyéniségét jellemzi, hogy a célratörés érdekében bármire képes. Éppen ebből kifolyólag be is vallotta, hogy mindig hazudtak. Tulajdonképpen a magyar népet hazudtolta meg, és ezt a politikáját sajnos kivitte a nyugat-európai politikai színtérre is – jelentette ki Demalcsik Ferenc, az egyik helyi Fidesz-tag.

A demonstráció békésen zajlott, a száz tüntetőre több tucat rendőr felügyelt. A Demokratikus Koalíció által szervezett fórumon mintegy ötvenen voltak kíváncsiak Gyurcsány Ferencre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európa a háború árnyékában + videó

Európa a háború árnyékában + videó

Ma mutatják be a Századvég Alapítvány „Európa a háború árnyékában” című konferenciáján az Európa Projekt-kutatás legfrissebb eredményeit. Kövesse élőben az eseményeket nálunk május 7-én, kedden 8:45-től!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!