2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Hazaárulás miatt indulhat nyomozás Soros György ellen?

Hazaárulás miatt indíthat nyomozást a rendőrség Soros György ellen, miután a megjelent hírek szerint személyesen próbálta megakadályozni, hogy Magyarország megkapja az uniós bővítési posztot az új Európai Bizottságban. Sorost emiatt néhány napja feljelentették az ügyészségen, ahonnan az állam elleni bűncselekmények ügyében hatáskörrel rendelkező Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) továbbították a feljelentést. A rendőrök a dokumentum megérkezése után dönthetnek az eljárás megindításáról.

  • Hazaárulás miatt indulhat nyomozás Soros György ellen?

Ismert, a Magyar Nemzet írt arról néhány napja, hogy Soros György minden követ igyekezett megmozgatni annak érdekében, hogy Magyarország ne kaphassa meg a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót. A lap nemzetbiztonsági forrásból származó értesülései szerint novemberben Soros felhívta telefonon a Német Külpolitikai Társaság elnökét, Daniela Schwarzert. A milliárdos azt kérte tőle, járjon közben Angela Merkel német kancellárnál azért, hogy ne a magyar biztosjelölt kapja a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót. Mint írták, Schwarzer közölte a milliárdossal, teljesen kizárt, hogy ennyire direkt politikai tanácsot adjon a kancellárnak. A lap információi szerint Daniela Schwarzer közbenjárása elmaradt, a magyar jelölt, Várhelyi Olivér pedig bővítési biztos lesz.

A Német Külpolitikai Társaság (DGAP) az Indexnek ezt tagadta, ám a nemzetbiztonsági bizottság múlt heti ülése után Halász János, a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője stábunknak azt nyilatkozta: a hírszerzési jelentések nem cáfolták azt a sajtóállítást, miszerint Soros György megpróbálta megakadályozni Várhelyi Olivér biztosi kinevezését. A szóvivő kérdésünkre hangsúlyozta: az ülés célja nem az eset következményeinek vizsgálata volt, azonban várható reakció a kormány részéről az ügyben.

Mindezek miatt Tényi István feljelentést tett hazaárulás miatt (Soros magyar állampolgár is, igaz, korábban felmerült, hogy állampolgárságát nem tudja igazolni) a Fővárosi Főügyészségen és az ügy kivizsgálását kérte. Kerestük a főügyészséget, tőlük azt a választ kaptuk, hogy az ügyészség a feljelentést az állam elleni bűncselekmények ügyében hatáskörrel rendelkező Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) továbbította. Amint megérkezik hozzájuk a dokumentum, a rendőrség dönthet a nyomozás megindításáról, esetleg a feljelentés-kiegészítés elrendeléséről, vagy a feljelentés elutasításáról.  A Btk. szerint hazaárulást egyébként az a magyar állampolgár követ el, aki “Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn”. Ha ezt szigorúan vesszük, kétséges, hogy Sorossal szemben megáll a hazaárulás gyanúja, igaz, azt nem tudni, milyen információk szerepeltek még a fentebb említett hírszerzési jelentésekben. 

Hír TV/ PestiSrácok.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!