2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Hatvanegy ingatlant dob piacra Budapest vezetése

Hatvanegy ingatlant kínál eladásra a főváros, eladásukból pedig bruttó 18 milliárd forint bevételt remél - írta meg a Népszava. A lapnak a főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy nincs más választásuk: túlélő üzemmódban működnek és ezért minden eszközt meg kell ragadniuk a fizetőképesség fenntartásához. Wintermantel Zsolt azonban teljesen másképp látja a helyzetet. Szerinte amit a baloldali vezetés most csinál, az Budapest jövőjének a felélése.

  • Hatvanegy ingatlant dob piacra Budapest vezetése

II. kerületi villákat, egy szivattyúházat, egy vidéki szociális otthont, az egykori kispesti kultúrházat és a kőbányai lőteret - ezeket az ingatlanokat is áruba bocsájtja a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. -számolt be a Népszava.

Kiss Ambrus gazdasági ügyekért felelős főpolgármester-helyettes a Népszavának a következőkkel indokolta az eladást:

Ezek az épületek jelen állapotukban csak a pénzt viszik, miközben a Fővárosi Önkormányzatnak már rég nincsenek tartalékai. Szerintük a bevételt a közszolgáltatások működtetésére kellene fordítani.

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője szerint méltatlan, hogy azért árusítják ki közvagyont, hogy legyen miből a buszokat tankolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!