2019. december 12.,
csütörtök, Gabriella napja

Hátrányos helyzetű gyerekeknek szerveztek jótékonysági előadást

Hír TV

2019. március 16., szombat 15:42, frissítve: szombat 16:32

Jótékonysági előadást szervezett hátrányos helyzetű gyerekeknek a Klauzál Lions Klub és a Magyar Állami Operaház. Az 1600, részben kárpátaljai és felvidéki fiatal a János vitéz című operát nézte meg az Erkel Színházban. A rendezvény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt.

1600 gyerek érkezett határon innen és túlról az Erkel színházba. A kárpátaljai gyerekeknek háromnapos budapesti programot szerveztek, a többi között a Fiumei sírkert és a Parlament meglátogatásával.

„Tegnap érkeztünk, tegnap délután, és az első utunk a sírkertbe vezetett, ahol sok érdekes dolgok meséltek nekünk, hogy kiket hol temettek el, történeteket, a szobrokról, amik ott vannak, azután pedig amikor már sötétedett, felmentünk a Citadellára, és az egész várost beláttuk, nagyon gyönyörű volt” – mondta Szomlyák Zsanett, ungvári tanuló.

A gyerekek szombaton Kacsoh Pongrác daljátékát, a János vitézt nézték meg az Erkel színházban. A program már hagyomány, hiszen a Klauzál Lions Klub 15 éve szervez előadásokat hátrányos helyzetű gyerekeknek.

„15 éve szervezzük a Magyar Állami Operaházzal közösen ezeket a jószolgálati programokat. Amikor megtelik az Operaház, illetve most, hogy zárva van, az Erkel Színház, ami miatt az egyik szemem sír a másik nevet, hiszen az Operaház sokkal szebb épület, itt viszont pont dupla annyi kisgyereket tudunk vendégül látni” – mondta Radnainé Fogarasi Katalin, a Klauzál Lions Klub elnöke.

A Klub már 30 éve segít a hátrányos helyzetű gyerekeknek, programok szervezésével, adományok gyűjtésével. A szervezet elnöke munkájáért március 15-én a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést vehette át.