2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Hatósági engedély nélkül kezdődött egy beruházás Dombóváron

Hír TV

2020. március 4., szerda 07:51

A szükséges hatósági engedély nélkül kezdődött Dombóváron egy környezetrendezési beruházás. A megrendelő az a civil szervezet, amelynek a város korábbi polgármestere az elnöke. Szabó Lóránd a Tolna megyei közgyűlésben a DK színeiben politizál.

Dombóvár volt baloldali polgármestere még tavaly egyik utolsó intézkedései között több mint 2 millió forintot szavaztatott meg a városi képviselő-testülettel egy természetvédelmi területen található tó környezetrendezésére. A beruházás európai Uniós pályázaton további 10 millió forintot kapott. A munkát a volt városvezető utasítására annak ellenére megkezdték, hogy a környezetvédelmi hatóságtól nem kaptak engedélyt.

Szabó Lóránd volt baloldali polgármester, akit korábban jogerősen elítéltek sikkasztásért, azt mondja nem tudta: hogy engedélyeztetni kell a beruházást. Az önkormányzattól ettől függetlenül követeli az önerőt.

A dombóvári önkormányzat vizsgálatot indított az ügyben. A pályázat nyertese a Kapos-hegyháti Natúrpark Egyesület. A szervezet elnöke Szabó Lóránd, aki egyébként a tó mellett lakik.

Hír TV