2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Hatmilliárd forintot osztanak szét civilszervezetek között

Hatmilliárd forintot oszt ki a civil egyesületeknek a Nemzeti Együttműködési Alap – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a székesfehérvári civil napon. Az állami támogatásra már lehet is pályázni.

  • Hatmilliárd forintot osztanak szét civilszervezetek között

Nonprofit szervezetek mutatkoztak be a helyi középiskolásoknak a Fehérvári Civil Központban. Az intézményt a város tartja fenn, a Civil Napot 1998 óta rendezik február 1-jén. Mozgalmas ez az időszak pénzügyi szempontból is a civilszervezeteknek, hiszen most lehet pályázni a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásaira.

„Idén már 6 milliárd forint körüli összeget osztunk szét, ez szépen lassan emelkedett az elmúlt években, néhány évvel ezelőtt még 3 milliárd valamennyi volt, most már 6 milliárd körül van, ez gyakorlatilag egy automatikus, a törvény erejével történő emelkedés. Azért van ez, mert azok az 1 százalékok, amelyeket nem ajánlunk fel civilszervezeteknek, azok beépülnek ebbe az alapba” – mondta Szalay-Bobrovniczky Vince, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A közösségépítés a civilszervezetek legfontosabb feladata – mondta a székesfehérvári polgármester. A megyeszékhely 238 szervezetet támogatott tavaly, melyek az állami forrásokon kívül 327 millió forintot kaptak a várostól.

„Az önkormányzat február 15-én fogja elfogadni az idei évi költségvetését, és utána pedig elindulnak azok az alapok, pályázati lehetőségek, amelyek már megszokottak egyébként a város életében, tehát a 2018-as számok azok rendelkezésre fognak állni 2019-ben is” – mondta Cser-Palkovics András.

Magyarországon jelenleg 61 ezer civilszervezet létezik, melyekben 341 ezren dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!