2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Hatástalanították az I. kerületben talált bombát

Hatástalanították azt második világháborús bombát, amely miatt Budán 1500 embert kellett kitelepíteni reggel. A félmázsás robbanószerkezetet kedd este találták az I. kerületi Pala utcában, a környéket reggel kiürítették. Az időseket egy közeli gimnáziumban helyezték el, a helyi szállodákból pedig elvitték a vendégeket várost nézni. A tűzszerészek kora délután a helyszínen szerelték szét a bombát és a Magyar Honvédség központi gyűjtőjébe szállították. A környék lakói már visszatérhettek otthonaikba és megszűnt a forgalmi korlátozás is.

Kertépítő munkások találtak rá kedden az 50 kilogrammos, II. világháborús bombára a Várnegyed egyik utcájában. „A szóban forgó 50 kilós légibomba, hogyha felrobbanna, körülbelül 300 méteres sugarú körben szórná szét a repeszeket, ami súlyos sérüléseket, illetve halált is okozhatna, illetve itt, a környező épületekben jelentős anyagi károk jelentkeznének, épületek dőlnének össze” – közölte Várkonyi Melinda tűzszerész főhadnagy.

A környező utcákban élő 1500 lakót szerda reggel kezdték el kitelepíteni a rendőrök. „Ha itt 2 méterre leásnak bárhol, akkor vagy csontvázakat, vagy gránátot találnak, vagy bombát, mint itt” – nyilatkozta egy helyi lakos.

Bár a lakók döntő többsége nem volt otthon, órákba telt, mire a rendőrök minden épületet végigjártak. Sokan ismerősökhöz vagy rokonokhoz mentek. Azoknak, akik nem tudtak hova menni, megnyitották az I. kerület egyik gimnáziumát. Az idősebbeket vagy a betegeket az önkormányzat szociális szolgálata szállította el.

A kitelepítés 2 szállodát is érintett, a vendégeket elvitték várost nézni. A közelben lévő Francia Intézet munkatársait pedig értesítették, hogy ne menjenek dolgozni. A tűzszerészek a bombát a Magyar Honvédség központi gyűjtőjébe szállították.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!