2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Határozatképtelenség miatt félóra alatt véget ért a rendkívüli ülés

Öncélú politikai akciónak tartják, ezért nem vettek részt a Fidesz–KDNP és a kormány tagjai az ellenzéki pártok által kezdeményezett parlamenti ülésen. A jobbikos és LMP-s képviselők kezdeményezésére az ápolási díj emeléséről és a devizahitel-károsultak megsegítéséről tárgyaltak volna, de nem volt határozatképes az ülés. A megjelent ellenzéki politikusok így csak a napirend előtti felszólalásaikat mondták el.

  • Határozatképtelenség miatt félóra alatt véget ért a rendkívüli ülés

A jobbikos és LMP-s képviselők kezdeményezésére az ápolási díj emeléséről és a devizahitel-károsultak megsegítéséről tárgyaltak volna, de nem volt határozatképes az ülés. Már korábban jelezték: öncélú politikai akciónak tartják, ezért nem mentek el a Fidesz–KDNP és a kormány tagjai a pénteki parlamenti ülésére.

A szocialisták arra számítottak, hogy nem lesz határozatkepés az ülés, de az még őket is meglepte, hogy senkivel nem tudtak vitázni.

„Egyszerűen cinikus és felháborító módon el sem jönnek, hogy szembesüljenek ezekkel a problémákkal. Pedig, ha eljöttek volna legalább a kormány képviselői, akkor így augusztus 20-a előtt felhívtam volna a figyelmüket Szent István királyunk intelmeire, és közülük is arra a fontos intelemre, amely arról szól, hogy „tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik. És semmi sem emel fel, csakis az alázat” – fogalmazott az Országgyűlésben Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető.

Az LMP szerint a bankok és az állam felelősségét is az emberekkel fizetették meg. Csárdi Antal pénteki sajtótájékoztatóján cinikusnak és felháborítónak nevezet a kormány hozzáállását. „Én szerintem pedig az a hiteltelen, amit a Fidesz–KDNP művel. Egészen hiteltelen, hogy azt merik állítani, belemerik hazudni a kamerába, mindannyiunk szemébe, hogy ők megoldották a devizahitel-kérdést. És mi pontosan tudjuk, hogy ez nem igaz” – mondta az országgyűlési képviselő.

Becslések szerint jelenleg mintegy 120 ezer családnak okoz mindennapi gondot a 2010 előtt felvett devizahitel törlesztése. Az ápolási díj esetében ugyanakkor a kormány azt ígéri, hogy ősszel jelentős emelés várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!