2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Határozatképtelen volt az ülés

Már második alkalommal lett határozatképtelen a szegedi rendkívüli közgyűlés, mert a balodali képviselők nem vettek részt azon. A közgyűlést azért kezdeményezte a Fidesz és a KDNP, hogy állítsanak fel egy bizottságot, ami azt vizsgálná, hogy milyen érintettjei vannak még a parkolóbérlet-botránynak, illetve, hogy hívják vissza az önkormányzat többségi tulajdonában álló Szegedi Vízmű Zrt. igazgatósági elnöki posztjáról a korábbi címzetes főjegyzőt, valamint menesszék Botka László kabinetfőnökét, akik az ítélet szerint több tízmilliós kárt okoztak Szeged városának.

  • Határozatképtelen volt az ülés

Hűtlen kezelés miatt, jogerősen elítélte a volt szegedi főjegyzőt és Botka László kabinetvezetőjét a Gyulai Törvényszék január közepén. A bíróság szerint a két férfi 2010 és 2012 között kedvezményesen, osztogatottak parkoló bérleteket így 29 milliós kárt okoztak a városnak.

A vagyoni hátrány büntetőjogi fogalma magában foglalja a bűncselekménnyel a vagyonban okozott értékcsökkenést, elmaradt vagyoni előnyt

- mondta a Gyulai Törvényszék tanácsvezető bírója,  Vigh Edit.

A közgyűlés megállapítom, hogy határozatképtelen. Az SZMSZ szerint és a meghívó szerint a megismételt közgyűlés időpontja 8.30. Köszönöm szépen!

- jelentette ki Nagy Sándor, az Összefogás Szegedért Egyesület alpolgármestere.

A botrány miatt már másodszor hívott össze rendkívüli ülést szegeden a Fidesz. A baloldali többség azonban ismét bojkottálta azt. A megjelent képviselők fél órával későbbre halasztották az ülést, de ezen sem jelentek meg a Baloldali politikusok sem az azt összehívó Botka László.

A jobboldali képviselők egy bizottságot szerettek volna felállítani, hogy kiderüljön a parkolóbérletek osztogatása miatt elítéltek mellett vannak e más érintettjei az ügynek.

Abban maradtunk a képviselőtársaimmal, hogy egy olyan ember, aki elítéltként van egy város által birtokolt gazdasági társaságban, ráadásul az elsőszámú vezető, az igazgatóságnak az elnöke, az véleményünk szerint nem maradhat ezen a poszton, ezért mi szeretnénk az ő kinevezését visszavonni, továbbá Botka László kabinetvezetője, Kalmár Gábor az, aki szintén ebben a perben elítéltként szerepel, ezért úgy gondolom, hogy sem méltó arra a helyre, ahol van

- fogalmazott Tápai Péter, a Fidesz szegedi frakcióvezetője. 

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta a balodali képviselők törvénytelenséget követtek el, hogy ismét nem jelentek meg a az ülésen, emiatt a Fidesz-KDNP a kormányhivatalnál eljárást kezdeményez.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!