2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Határozatképtelen volt a szegedi parkolási ügyben összehívott rendkívüli közgyűlés

Határozatképtelen volt a szegedi parkolási ügyben összehívott rendkívüli közgyűlés hétfőn.

  • Határozatképtelen volt a szegedi parkolási ügyben összehívott rendkívüli közgyűlés

A tanácskozás helyszínén - amely a szokásoktól eltérően nem a városháza díszterme, hanem a polgármesteri hivatal egyik tanácsterme volt - csak az ülést vezető Nagy Sándor alpolgármester (Momentum) és nyolc fideszes, illetve KDNP-s, valamint egy független képviselő jelent meg a 29 tagú testületből.

Tápai Péter, a Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, törvénysértések sorozata történt. A városvezetés még a demokrácia látszatára sem ad - mondta, hozzátéve: újabb rendkívüli közgyűlés összehívását fogják kezdeményezni.

A politikus eseti bizottság megalakítását kezdeményezte annak érdekében, hogy kiderüljön, kik lehetnek érintettek még az ügyben, akik nem kerültek a hatóság látókörébe. A politikus szerint át kell tekinteni azt is, kik juthatnak kedvezményes parkrolóbérlethez.

A képviselő indítványozta, hívják vissza az önkormányzat többségi tulajdonában álló Szegedi Vízmű Zrt. igazgatósági elnöki posztjáról a korábbi címzetes főjegyzőt.

Szalay István egykori szocialista polgármester is megjelent a közgyűlés helyszínén, és azt mondta, hasonló esetekben mindig vállalta a vitát, Botka László polgármesternek is így kellett volna tennie.

A Gyulai Törvényszék másodfokon 1,35 és 2,5 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta január 10-én az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben a vádlottakat, a Szegedi Közlekedési Kft. korábbi vezetőit, a város egykori címzetes főjegyzőt, a korábbi alpolgármestert, valamint Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester kabinetfőnökét.

A törvényszék megállapította, hogy a vádlottak 2010 és 2012 között ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk vagy egyéb jogszabályi alapjuk nem volt. Olyanok is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.

A 2008-ban és 2009-ben kiosztott bérletek ügyében indult eljárást elévülés miatt megszüntette a bíróság. E döntés ellen az ügyész és a védelem is fellebbezést jelentett be, a bűnösség megállapítását és súlyosabb büntetés kiszabását, illetve bűncselekmény hiányában történő felmentést kérve.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!