2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Határozatképtelen volt a rendkívüli parlamenti ülés

Hír TV

2020. augusztus 3., hétfő 19:05

Határozatképtelen volt az Országgyűlés mai rendkívüli ülése, amelyet a DK kezdeményezésére hívtak össze. Az ellenzék szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés egy korábbi döntésével, erről akartak elfogadtatni egy politikai nyilatkozatot. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője Híradónknak elmondta, a miniszterelnök a magyar érdekek szerint járt el, és erről a kabinet részletesen be is számolt.

A DK kezdeményezésére hívott össze rendkívüli ülést az ellenzék. A balliberális pártok szerint Orbán Viktor Brüsszelben az uniós csúcson szembement az Országgyűlés döntésével. Annak ellenére, hogy az ellenzék akarta a parlament összehívását, foghíjasak voltak a padsoraik.

Ungár Péter szerint az Európai Tanács ülése előtt elfogadott határozatnak semmi értelme nem volt.

A napirend előtti felszólalások során az ellenzék más ügyeket is elővett. Az ülést kezdeményező DK elnöke például az Index főszerkesztőjének menesztéséről és a Színház- és Filmművészeti Egyetemről beszélt.

A baloldali pártok egy olyan politikai nyilatkozatot akartak elfogadtatni a parlamenttel, amely önmagának is ellentmond

- mondta a kormányzati tájékoztatási központ szóvivője. Farkas Örs szerint a miniszterelnök a magyar érdekek szerint járt el, és erről a kormány már beszámolt.

Az Országgyűlés határozatképtelen volt, így a napirend előtti felszólalások után az elnök lezárta az ülést, és a politikai nyilatkozatot nem tárgyalták meg.

Hír TV