2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Határozatképtelen volt a rendkívüli parlamenti ülés

Határozatképtelen volt az Országgyűlés mai rendkívüli ülése, amelyet a DK kezdeményezésére hívtak össze. Az ellenzék szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés egy korábbi döntésével, erről akartak elfogadtatni egy politikai nyilatkozatot. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője Híradónknak elmondta, a miniszterelnök a magyar érdekek szerint járt el, és erről a kabinet részletesen be is számolt.

  • Határozatképtelen volt a rendkívüli parlamenti ülés

A DK kezdeményezésére hívott össze rendkívüli ülést az ellenzék. A balliberális pártok szerint Orbán Viktor Brüsszelben az uniós csúcson szembement az Országgyűlés döntésével. Annak ellenére, hogy az ellenzék akarta a parlament összehívását, foghíjasak voltak a padsoraik.

Ungár Péter szerint az Európai Tanács ülése előtt elfogadott határozatnak semmi értelme nem volt.

A napirend előtti felszólalások során az ellenzék más ügyeket is elővett. Az ülést kezdeményező DK elnöke például az Index főszerkesztőjének menesztéséről és a Színház- és Filmművészeti Egyetemről beszélt.

A baloldali pártok egy olyan politikai nyilatkozatot akartak elfogadtatni a parlamenttel, amely önmagának is ellentmond

- mondta a kormányzati tájékoztatási központ szóvivője. Farkas Örs szerint a miniszterelnök a magyar érdekek szerint járt el, és erről a kormány már beszámolt.

Az Országgyűlés határozatképtelen volt, így a napirend előtti felszólalások után az elnök lezárta az ülést, és a politikai nyilatkozatot nem tárgyalták meg.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!