2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Hatalmas góllal nyert a Ferencváros a Honvéd ellen a bajnokságban

2020. november 21., szombat 21:35

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának szombat esti mérkőzése egy igazi rangadót hozott. A bajnoki tabellát vezető Ferencváros a Magyar Kupa címvédőjéhez, a bajnokságban szebb napokat is látott Budapest Honvédhoz, annak ideiglenes otthonába látogatott. A mérkőzést egy óriási góllal a Ferencváros nyerte, így már négy ponttal vezeti a bajnokságot úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszott, mint a riválisok egy része.

A Bajnokok Ligájában a keddi napon Olaszországban pályára lépő és ott a Juventussal majd összecsapó Ferencváros azzal a Budapest Honvéddal játszott, amelyik ebben a bajnoki kiírásban kilenc forduló alatt mindössze kilenc szerzett ponttal a tabella 11., kiesőhelyéről várta a találkozót.

Már a negyedik percben nagyon jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Ferencváros, nagyjából 23-24 méterre a Honvéd kapujától.A labda mögé Uzuni állt, és a lövése szépen tekeredett el a sorfal felett, azonban Tujvel nagyot vetődve menteni tudott, így maradt a 0-0.

Bő egy perccel később aztán Blazic hozta nehéz helyzetbe Dibuszt, akinek a felszabadítási kísérlete elakadt Ugraiban. A Honvéd játékosa ezután megindult a Fradi kapusát kicselezve a gólvonal irányába, de végül egy szöglettel megúszta a Ferencváros a dolgot, köszönhetően a visszazáró védelemnek.

A Ferencváros a 26. percben egy szögletet követően kétszer is nagy helyzetbe került előbb Blazic, majd Boli révén, de mindkét játékos előtt ott tornyosultak a blokkolni kész Honvéd futballisták, így gól nem született a próbálkozásokból. Aztán egy perccel később,a hetedik Fradi szöglet után Heister lőtt nagyjából 17-18 méterről egy óriási gólt kapásból, amivel az FTC megszerezte a vezetést.

A gól után sem vett vissza az iramból a Ferencváros, nagy mezőnyfölénnyel futballozott a címvédő az első félidőben, bár egy-egy támadás idejéig a Honvéd is felért Dibusz kapujáig. A szünetig több találat már nem esett, így 1-0-ás ferencvárosi előnnyel mehettek el a felek egy rövid pihenőre.

A második 45 perc jó iramú futballal, de ugyanakkor mindkét oldalon több hibával indult, így igazán komoly lehetőségeket egyik fél sem tudott a másik kapuja előtt kialakítani az első negyedórában. Aztán a 61. percben Gazdag mesteri passza után Ugrai lőtt a kapu bal oldalától nagyjából 8 méterre kapura, azonban Dibusz nagy vetődéssel szögletre tudott menteni. 

Ezt a lehetőséget leszámítva a Ferencváros nem nagyta kibontakozni a Honvéd akciókat, ezért a hazai csapat nem tudott egyenlíteni, bár a 91. percben Balogh a tizenhatoson belül veszélyes helyről lőhetett kapura, de célt tévesztett. Így a Fradi 1-0-ás győzelmével ért véget a fővárosi rangadó.Az FTC már négy ponttal vezeti a bajnokságot a második helyezett Kisvárda előtt, míg a Honvéd maradt a 11., kiesőhelyen az OTP Bank Ligában.

Origo.hu

x
Rendkívüli hír