2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Hatalmas fejlesztések Tiszafüreden

Mintegy hárommilliárd forint európai uniós, illetve hazai forrásból indulnak fejlesztések Tiszafüreden, a beruházások egy része már megkezdődött – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere.

Ujvári Imre (Fidesz–KDNP) elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében mintegy kétmilliárd forint támogatást nyertek el fejlesztésre.

Mint hozzátette, jelenleg a település több pontján zajlik építkezés: megújul a városháza, a Kovács Pál Művelődési Központ és a régi orvosi rendelő, az összesen csaknem 220 millió forint értékű beruházások ez év október 31-ig készülnek el. Emellett már állnak a csaknem 200 millió forintból épülő új vásárcsarnok falai, és megkezdődött az új egészségügyi központ építése is 250 millió forintból.

Ujvári Imre szólt arról is, hogy további másfél milliárd forint európai uniós forrásból tervezik felújítani a szabad strandot és a Holt-Tisza-partot, kialakítanak majd egy új főteret, megújulnak a templomok és új kápolnát kap Tiszafüred külső része, Kócsújfalu. Elvégzik továbbá a kulturális terek infrastrukturális fejlesztését.

A felsoroltakon túl hazai forrásból is épül a város - mutatott rá a településvezető. Példaként említette a belvárosban zajló közmű- és útfejlesztést: a szennyvízhálózat rekonstrukciója csaknem 100 millió forintba kerül, 400 millió forintból pedig több utca burkolatát is felújítják. Emellett kézilabdapálya, szabadtéri kondipark létesül 30-30 millió forint hazai forrásból.

Csaknem 230 millió forint tao-forrásból már megújult a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok – a küzdőtér új sportburkolatot kapott – a Lipcsey Elemér Sporttelep székháza, a labdarúgópálya környéke és a lelátó is korszerűbb lett - mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A járványról, az uniós tagságról és a pápa látogatásáról is beszélt Orbán Viktor

A kormányfő a nemzeti konzultáció jelentőségét is kiemelte. 2021. szeptember 17.

Tettyei Piknik a Tettyei Romoknál

A helyszínen van tudósítónk Szilágyi Jenő, aki az esemény védnökével, a Baranya megyei Közgyűlés elnökével, Őri Lászlóval beszélget. 2021. szeptember 17.

Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök 33 illegális határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba. 2021. szeptember 17.

Legfrisebb híreink

Fricz Tamás:

Fricz Tamás kutatási tanácsadó, Alapjogokért Központ

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!