2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Belföld

Hasznos tanácsok strandolóknak

A strandokon is élhetnek jogaikkal a fogyasztók, azonban kötelezettségeik is vannak - hívta fel a figyelmet Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége. A szervezet hangsúlyozta: belépéskor a fürdőzők elfogadják az általános szerződési feltételeket és a házirendet, de érdemes azért előre és a helyszínen is tájékozódni a szabályokról és a jogokról is.

  • Hasznos tanácsok strandolóknak

A gyermekek védelme mellett az értékek megfelelő elhelyezésére fordítják a legtöbb figyelmet a strandolók. Fontos azonban, hogy az értékmegőrző nem keverendő össze a zárt szekrénnyel, az üzemeltetők ugyanis azért nem vállalnak felelősséget.

"Nagyon fontos, hogy csak és kizárólag az értékmegőrzőben elhelyezett tárgyakért tudunk felelősséget vállalni, ami mögöttem látható úgynevezett cuccmegőrzők szintén azért lettek létrehozva, hogy a kedves vendégek ne a füvön, a törölközőiken hagyják elöl az értékeiket, hanem helyezzék be ezekbe a cuccmegőrzőkbe, de ezt is nagyon fontos még egyszer hangsúlyozni, hogy ez sem értékmegőrzőként funkcionál"

- mondta Czinege Szilvia, a BGyH Zrt. marketing igazgatója.

Egyre több strandon elterjedtek már a készpénzmentes fizetési megoldások: a büfékben kizárólag csak készpénzzel feltöltött kártyákkal, valamint bankkártyával lehet vásárolni, így a strandolóknak nem kell maguknál tartaniuk készpénzt.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szakértője felhívta a figyelmet arra, hogy a fogyasztók a strandokon is élhetnek jogaikkal. Ha bármilyen kifogás merülne fel a fürdőzés során, nyugodtan jelezhetik azt és szükség esetén kérhetik a Vásárlók Könyvét is.

"amennyiben a szolgáltató a belépéskor nem tájékoztat minket arról, hogy valamilyen szolgáltatás, medence, csúszda nem működik, és ez benne lett volna az árban, ebben az esetben érdemes reklamálnunk, szóban először is a jelenlévő alkalmazottak felé, akik orvosolhatják a problémát, illetve, hogyha nem sikerül, akkor jó ha tudjuk, hogy a pénztárnál a Vásárlók Könyvét kérhetjük, és ott írásban megtehetjük a panaszunkat"

- fogalmazott Gráfné Baranyi Dóra, a FEOSZ szakértője.

Gráfné Baranyi Dóra hozzátette: amennyiben baleset vagy káreset történne, arról mindenképpen legyen írásos vagy dokumentálható bizonyíték, például fotó vagy videó, illetve felvett jegyzőkönyv, hogy később sikerrel érvényesíthessék jogaikat a fogyasztók.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!