2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Harrach: Ez kerülhet veszélybe

Jelentősen segítették a család és a munkavállalás összehangolhatóságát az elmúlt több mint három és fél év kormányzati intézkedései – a KDNP szerint. A párt azonban attól tart, hogy a baloldal felszámolja a családi adókedvezmény rendszerét, ha hatalomra kerül. A szociális államtitkár szerint is veszélybe kerülhetnek az utóbbi négy év családpolitikai eredményei.

A ciklus egyik legfontosabb KDNP által kezdeményezett intézkedésének a családi adókedvezményt és annak kibővítését nevezte a KDNP frakcióvezetője. Harrach Péter emlékeztetett rá, hogy 2011-2013 között az adókedvezmény 550 milliárd forintot hagyott a családoknál, és a bővítés újabb 53 milliárdot. A kisebbik kormánypárt szerint ez a rendszer kerülhet veszélybe egy esetleges kormányváltáskor.

– Ez az egész rendszer veszélyeztetve lesz, hiszen tudjuk azt, hogy mi történt 2002 után. Mindezek az intézkedések megszűntek, és egy új szemléletű családtámogatási rendszer született meg, amiből hiányzott az a társadalompolitikai szempont, ami mindezekben benne van. Hiszen itt egy olyan társadalomkép bontakozik ki, amelyben a dolgozó családok kapnak munkajövedelemhez kötött támogatást. A gyermekért élők kapnak támogatást és nem a gyermekből élők – mondta Harrach Péter frakcióvezető.

A szociális államtitkár szerint a baloldal nem érti a gyed extrát és az egyéb társadalompolitikai intézkedéseket. „A baloldal, ezen belül a szocialisták is, az utóbbi napokban értelmezési problémákkal küszködnek” – mondta Soltész Miklós. A politikus szerint az MSZP valótlanul állítja, hogy csak egy gyes kapható két-három éven aluli gyermek után.

„Két gyermek után két gyes vehető igénybe, természetesen akkor, ha három év alattiak a gyermekek. Kivétel van, és a kivételt pedig az ikergyermekek esetén kell tenni. Ez a kormány vezette be annak a lehetőségét, miszerint ha egy családba két gyermek, három vagy négy vagy még több ikergyermek születik, akkor minden gyermek után jár a gyes” – közölte a szociális és családügyi államtitkár. Soltész Miklós emlékeztetett rá, hogy a gyermekgondozási díj mellett is jár a bölcsődei ellátás a szülőknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!