2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Az aranyember

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Hárompontos javaslatot tett Vitézy Dávid a főpolgármester-választás eldöntésére

Vitézy Dávid három pontban árulta el, mit tart elengedhetetlennek a szavazatok újraszámlálása során – írta meg a Magyar Nemzet. A lap arról is beszámol cikkében, hogy a főpolgármester-jelölt javaslatot is tett.

  • Hárompontos javaslatot tett Vitézy Dávid a főpolgármester-választás eldöntésére

Vitézy azt írta: – Egy versenyző demokráciában ilyen szoros eredmény mellett ez teljesen természetes – más kérdés, hogy korábban is sor kerülhetett volna már erre, különösen az érvénytelen szavazatok újraszámlálásakor a viszonylag magas tévesztési arányt látva – olvasható a bejegyzésben.

Az LMP jelöltje kiemelt három szempontot, amelyet elengedhetetlennek tart az újraszámlálás során:

A szavazólapokat tartalmazó urnákat a jogszabályok szerint lezártan őrzik a 23 kerület polgármesteri hivatalaiban a választás óta a kerületi helyi választási irodák. A lezárt urnák felnyitása csak a kellő garanciális elemek mellett történhet: az NVB-delegáltak, a sajtó és a három, a szavazólapokon választható főpolgármester-jelölt (Grundtner András, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid) által delegált megfigyelők jelenlétében. 

Minden kerületben meg kell arról győződnie a nyilvánosságnak és a delegáltaknak, megfigyelőknek egyaránt, hogy kellő biztonsággal kizárható-e, hogy a szavazólapokhoz bárki hozzáférhetett a kerületi polgármesteri hivatalok épületeiben, ahol eddig őrizték azokat.

Az újraszámlálások során végig, minden kerületben biztosítani kell a lehető legszélesebb nyilvánosságot; a sajtó és a három főpolgármester-jelölt megfigyelőinek részvételét, ahogy azt is, hogy a megfigyelők esetleges észrevételei és panaszai azonnal jegyzőkönyvezve legyenek az NVB számára.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy a lehető leghamarabb pont kerüljön ennek az elhúzódó választási folyamatnak a végére, akárhogy is változik az eredmény, tehát akár nő, akár csökken, akár változatlan marad az újraszámlálás nyomán a 41 szavazatos különbség köztünk Karácsony Gergellyel – szögezte le Vitézy Dávid.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!