2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Három régióban lép életbe este 8 órától a vörös kód

Fülöp Attila, a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár elmondta: az intézkedés azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. Fülöp Attila hozzátette: a budapesti ellátók kihasználtsága 80 százalékos, országos szinten pedig 81.

  • Három régióban lép életbe este 8 órától a vörös kód

November elseje óta téli üzemmódba kapcsoltak a hajléktalanokat segítő szervezetek, vagyis bővítik a férőhelyeket, és felkészülnek a fedél nélküliek akut és nagyobb létszámú ellátására.

Tavaly szeptembertől január közepéig csaknem 100-an hűltek ki országszerte - ezt már a Magyar Szociális Fórum közölte. Hozzátették: bár az elmúlt évekhez képest nőtt a szabad ég alatt elhunytak száma, az áldozatok többsége még mindig fűtetlen helyiségekben hal meg.

A napokban akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet, ezért életbe lép az úgynevezett vörös kód.

Vörös kód idején minden szociális intézmény köteles fogadni azokat a bajba jutottakat, akik vagy hajlék nélkül vannak, vagy a hideg miatt jutottak bajba - tette hozzá Fülöp Attila.

A Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, a közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig tart az intézkedés.

A diszpécserszolgálatok telefonszámai megtalálhatók a kormany.hu weboldalon, valamint a kormány hivatalos közösségi oldalain.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!