2020. augusztus 14.,
péntek, Marcell napja

Harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendeltek el a Hernádon

Hír TV

2020. február 20., csütörtök 10:30

Harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendeltek el a Hernádon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) csütörtökön az MTI-vel.

 

Közleményük szerint a Hernád folyón Berzék térségében egy folyómederbe dőlt, nagy méretű fa okoz lefolyási akadályt a Tisza irányába. Mintegy tíz köbméter kommunális hulladék gyülemlett fel, amely jelentős mennyiségű növényi uszadékkal keveredett, de döntő többségében PET eredetű. Még a nap folyamán gondoskodnak a mederben képződött lefolyási akadály és hulladék eltávolításáról, szelektív válogatásáról és kezeléséről.

Az OVF kitért arra, hogy az elmúlt időszakban a magyarországi folyókon egyre gyakoribb a külföldi és hazai eredetű kommunálishulladék-szennyezés. A vízügyi szolgálat a kezelésébe tartozó vízfolyások és folyók medrét rendszeresen ellenőrzi, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosság nem megfelelő hulladékkezelési szokásainak következményeként a folyók medrében, azok parti sávjában fennakadt, az ártereken lerakott hulladékot eltávolítsa.

MTI