2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Harmadára zuhant a forgalom 24-ére

Véget ért a karácsonyi bevásárlási dömping. Az üzletek forgalma december 24-ére a harmadára esett vissza az előző héthez képest. Ilyenkor leginkább a bevásárlólistákról lemaradt cikkekért, pékáruért és friss termékekért mennek az üzletekbe a vásárlók.

  • Harmadára zuhant a forgalom 24-ére

Lecsengett a karácsonyi bevásárló roham, december 24-én már nem volt akkora az üzletek forgalma, mint az előző napokban. Legtöbben már hetekkel ezelőtt elintézték az ünnepi nagybevásárlást.

„Ma már elsősorban a bevásárlólistáról lemaradt termékekért, illetve pékárukért jönnek majd be a vásárlók. Nyilván azért akadnak olyanok is, akik még akár halat is fognak venni, azaz a karácsonyi menühöz nagyobb bevásárlásokat bonyolítanak le, de ez már nem lesz annyira tipikus, mint az előző napokban” – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője.

Volt, aki már csak szaloncukrot vásárolt, vagy a háztartásban szükséges hétköznapi eszközökért ment boltba. „A papucsom elszakadt, vettem egy papucsot, meg egy vendégpapucsot, ráadásul pár napja a felmosó fám is, úgyhogy most nyélért jöttem, tehát ezek ilyen kis maradványok, kiegészítő dolgok, és én befejeztem. A halászlének valót is lepiacoltam már a nagycsarnokban” – fogalmazott egy hölgy.

Az egyik elektronikai cikkeket árusító áruház üzleteiben is jóval kevesebben voltak, mint néhány nappal ezelőtt. Ilyenkor már csak kisebb értékű termékeket vásárolnak.

„Még nagyon sokan vannak az áruházainkban, bár már közel sem az a dinamikája, mint ami az előző napokban volt, amikor egymást érték a vásárlók. Jelen pillanatban inkább már a kiegészítő termékeké a főszerep, míg a megelőző napokban, hetekben az okos televíziók, mobiltelefonok, háztartási gépek, szépségápolási termékeké volt a főszerep” – ismertette Szánthó Balázs, a Media Markt Árkád és Aréna áruházak ügyvezető igazgatója.

A legtöbb üzlet december 24-e után karácsony mindkét napján zárva tart.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!