2024. 07. 24. Szerda Kinga, Kincső napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Hankó Balázs: Éljük meg a minőségi és magyar kultúrát

Az újonnan kinevezett kulturális és innovációs miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjút.

  • Hankó Balázs: Éljük meg a minőségi és magyar kultúrát

– Azt nyilatkozta, hogy nem posztot, hanem feladatot kapott. Hogyan illeszkednek az ön által kijelölt irányok elődjének, Csák Jánosnak az eddigi munkájához?

– Megtisztelő volt Orbán Viktor miniszterelnök úrtól a miniszteri felkérés. Kedden vehettem át Sulyok Tamás köztársasági elnök úrtól a kinevezési okiratomat, majd esküt tettem a Parlamentben a magyar nemzet szolgálatára. A minisztérium három pilléren nyugszik, amelyek egyben meghatározók nemzetünk múltja, jelene és jövője szempontjából: az identitásunkat őrző kultúra, a tudás- és hivatásközvetítő egyetemek, a szakképzés, az innováció, valamint nemzetünk építőegységei, a családok. A kultúra tesz minket magyarrá és tart meg magyarnak ebben az irányvesztett világban, ez az, ami kovászként bennünket összefog. Kultúránkat, versenyképes tudásunkat váltja a mindennapok valóságára az a közösség, amelyet magyar nemzetnek hívunk. Az egyetemeinknek, a szakképzésünknek a fia­taljaink sikerességét kell szolgál­niuk, a családok és a gyermekek nélkül pedig nincs jövőnk. Azért dolgozunk a mindennapokban, hogy gyermeket vállalni öröm, boldogság és előrelépés legyen. 

Csák János az elmúlt két évben számos olyan programot indított el és újított meg, amelyet folytatni kívánok. 

Ezek közé tartozik a Petőfi kulturális program, amely elérhetővé teszi a minőségi kulturális szolgáltatásokat a vidéki települések lakosságának is vagy a felsőoktatás-innováció terén a Neumann János-program, de ilyen a családügy területén az új helyzethez igazodó csok plusz támogatás, ami az otthonteremtést hivatott támogatni. Ezen folyamatokat kívánom folytatni, erősíteni.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!